24rodopi.com/Образование

Успех, отдаден на науката, таланта и постоянството - това е най-точната оценка за поредното постижение на единадесетокласника Гюрхан Азис. За пореден път Езиковата гимназия „Христо Ботев“ има финалист за националния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда и за втора година той ще представя област Кърджали на национално ниво.

За този успех Гюрхан пребори силна конкуренция в пета състезателна група, включваща ученици както от XI, така и от XII клас. Сред класираните за националния кръг преобладават възпитаниците на природо-математическите гимназии, които имат възможността да работят повече часове от предвидени за тази наука, отколкото в учебните планове на езиковите гимназии.

Мотивиран и отлично подготвен от своите учители в гимназията, единадесетокласникът успя да се справи с трудните задачи, изискващи знания за профилирана подготовка.


В света на образованието успехът не се измерва само в отличията и дипломите, но също и в дълбоката страст към знанието и постигането на върхове. Една вълнуваща история за успех и вдъхновение е тази на Денис Садула, ученик от 12. клас в ЕГ „Христо Ботев“, класиран за пореден път на националния кръг на олимпиадата по философия.

Той  не просто заема място в класните стаи, но преодолява границите на образованието и се впуска в обширната област на философията. От самото начало на своя учебен път, дванадесетокласникът показва внимание и интерес към абстрактните идеи, които стоят зад човешкото мислене.

Езиковата гимназия, в която Денис се обучава, служи като плодородна почва за развитие на неговия интелект. С помощта на вдъхновяващи учители и неуморни усилия,  ученикът развива своите аналитични и критически умения, които му помагат да се справи със сложния свят на философията. Той участва в разнообразни философски обсъждания, литературни клубове и събития, като по този начин развива своите аналитични умения, подобрява критическото си мислене и с лекота участва в стимулиращи дебати с връстници.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/3/24 09:16

    Тази година да бъде година на добрите новини! Браво младежи!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.