24rodopi.com/Политика

„Казваме много ясно това на тези, които виждат Турция като враг: Ние повече няма да носим вината за вашата липса на стратегическа визия като страни от региона. Ще продължим да вървим по пътя, който познаваме, в сътрудничество с нашите приятели, бъдете сигурни“, заяви пред изселнически активисти в Бурса министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан. Той присъства на ифтар в „столицата на изселниците“.

„Скъпи мои братя и сестри, когато тръгнахме под ръководството на нашия президент, ние се заехме да подкрепяме нашите сънародници и религиозни братя отвъд нашите граници като наш основен приоритет. В това отношение ние укрепихме, разширихме и институционализирахме нашия национален капацитет за помощ и подкрепа във всяка област през последните 21 години. От днес държавата ни е напълно способна да направи незабавно всичко, от което се нуждаят нашите братя и сестри в нашата география“, каза Фидан, който наскоро посети София, а в петък гост на Кърджали бе неговият заместник Ясин Екрем Серим.

„Задължения се променят, но каузата си остава. Не се притеснявайте. Балканите и Румелия винаги ще бъдат сред приоритетите ни. Като държава работим ръка за ръка с гражданското общество“, подчерта Фидан.

И още: „Необходимо е да следваме честни политики, да действаме хладнокръвно и да прегръщаме всички сегменти без дискриминация. Има само една държава, един лидер като този, братя мои. Турция и Реджеп Тайип Ердоган. Турция е страна, която се възприема като център на стабилност, мир и просперитет. Ние поддържаме отношенията си на базата на взаимно доверие. Днес сме установили стратегически партньорства с много от страните в региона", каза той.

„Никаква сила не може да ни отдели от нашите братя“, подчерта Фидан.

 

 

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/3/24 08:07

    'Да подкрепяме нашите сънародници и религиозни братя основен приоритет... ,никаква сила не може да ни отдели от нашите братя". Звучат много силно!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/3/24 14:34

    Пъзльовци пуснете истинския коментар!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/3/24 17:09

    Добре, че е РТурция, добре, че е Ердоган,та да живеем в мир и разбирателство, с човешко самочувствие, спокойствие и вяра в утрешния ден в нашата Родина БЪЛГАРИЯ!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.