24rodopi.com/Регион

Добрите новини за Джебел продължават. Нови три проекта, залегнали в управленската програма на кмета Неджми Али, ще бъдат реализирани. Предстоят основни ремонти на детските градини „Изгрев“ и „Щастливо детство“, както и благоустрояване на общинския парк „Горичката“.

Кметът подписа споразумения за финансиране на дейностите в Министерството на регионалното развитие.

В детските заведения ще бъдат извършени ремонти на покривите, всички помещения, без спалните и занималните, които вече бяха обновени. Проектите също включват подмяна на ВиК и електроинсталация. Ще се изпълни вертикална планировка, изграждане на цялостна дренажна площадкова система за отводняване на терена, както и ограда. Ще се достави и монтира ел. подемник за достъп на хора в неравностойно положение. Полагане на настилки от противохлъзгащ гранитогрес по външни входни стъпала, стълбищни площадки и тераси, външни парапети и др. В ДГ “Щастливо детство“ ще се извърши и основен ремонт на съществуващия басейн.

В парк „Горичката“ ще бъдат изградени пътеки и алеи, като настилката ще е от асфалтобетон, а пейзажните алеи се предвижда да се изпълнят от бетонови павета. Ще се ремонтират и плочките. Предвижда се изграждане на фитнес площадка с необходимите уреди и подходяща настилка. В проекта също е предвидено монтирането на беседки от дървен материал и доставка на пейки. Предвижда се изграждане на ново парково осветление и поставяне на осветителни тела.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.