24rodopi.com/Темата+

Фирма „Елванлар“ купува базата на „Формопласт“  в Кърджали , научи 24rodopi.com. Двете дружества се споразумели за цената и процедурата по прехвърлянето на активите в „Промишлена зона Юг“. Подписан е предварителен договор, а всички наематели са получили предизвестия да освободят помещенията. Притеснени за бъдещето си са и 56 работници, които са ангажирани в основната дейност на „Формопласт“ – производство на инструментална екипировка (шприцформи, пресформи, термоформи, щанци, щампи и др. подобни) и  пластмасови изделия (транспортни каси, изделия за бита и индустриална пластмасова продукция).

През 2022 г. размерът на приходите от основна дейност на „Формопласт“ възлизат на 1 411 хил. лв., като от тях 1 209 хил. лв. са приходи от продажба на продукция, а 202 хил. лв. са други приходи (продажба на материали , основни средства и услуги). Приходите от лихви са в размер на 27 хил. лв. Общият приход от дейността на дружеството е 1 441 хил. лева. Разходите по осъществяване на цялостната дейност на „Формопласт” АД са в размер на1 526 хил. лв, като от тях разходи за лихви и други финансови разходи са в размер на 14 хил. лева.

„Формопласт“ АД формира отрицателен финансов резултат за 2022 г. от оперативна дейност (преди данъци) в размер на 85 хиляди лева.

Съдружници и управители на „Елванлар“ са Иляс Елван, Текин Елван и Ердоган Елван. Дружеството, което стана известно като подизпълнител на поръчки за „Теклас България“, е със следните дейности: Производство на изделия от пластмаса, продажба на пластмасови части и изделия за автомобилния сектор, покупка на пластмасови суровини и други чисти необработени или обработени материали и др.

Според неофициална информация базата на „Формопласт“ ще премине в ръцете на „Елванлар“ за около 10 милиона лева. Сделката е от най-коментираните теми в деловите среди в Източните Родопи. Възбуждащо интереса е „информационно развитие“ на темата именно от бизнеса в Кърджали, според което зад сделката стои лице, което не искало да се афишира като нов голям предприемач.

"Реалният купувач е "Елванлар", всичко друго са спекулации. Фирмата се развива отлично. През 2016 година фирмата оборотът на фирмата е едва 940 хиляди лева, а три години по-късно вече е близо 12 милиона и е отчетена годишна печалба в размер на 3 100 001 лв. В последните години се развиват много добре и имат нужда да разширят производството си", сподели пред наш репортер предприемач.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

24 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/4/24 10:06

    Oпасни отпадъци за природата, а както опитът показва, след това и за човека.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/4/24 10:06

    Oпасни отпадъци за природата, а както опитът показва, след това и за човека.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/4/24 11:58

    Елванлар вече не работят за Теклас, нали работниците им са в Новата фирма по пътя за Джебел, това всеки го знае

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/4/24 12:02

    Елванлар как да го купят!? те нали приключиха всички взаимоотношения с Теклас. Всички говорят, че са докарали нова фирма вместо тях. О шаркъ битмишш

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/4/24 12:46

    на кой му пука за аборигените

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/4/24 13:19

    Реалния собственик е друг!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/4/24 13:26

    Hasan azis e siviya kardinal

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/4/24 14:23

    Цената е повече от 10 милиона лева, гонят и целия екип на Формопласт заедно с пазачите, остават само няколко пенсионера да пазят завода, докато намерят пари за ремонт и нови машини. Сега ще заложат завода за кредит… Турски сериал ще гледаме, гответе се

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/4/24 14:25

    Еврохолд са гладни, Винаги е било така, и управителя на завода ще го пуснат на Борсата

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/4/24 15:50

    Тези от ЕЛВАНЛАР се опитаха да шикалкавят с ТЕКЛАС , но не им мина номера и им биха шута!
    Сега се опитват да врътнат някаква нова далавера с други явни и скрити далавераджии !!!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен18/4/24 16:20

    Иляз агата излезна опасен, шах с пешката, шефовете на Теклас са в учудване . Да му е честито

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен18/4/24 16:21

    Някой ще гушне милиони, друг ще опере пешкира

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен18/4/24 17:05

    Kim olcak ya Hasan, ya Doğan işin içinde....

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен18/4/24 17:20

    ТЕКЛАС са коректни и професионалисти, ЕЛВАНЛАР си Повярваха и започнаха бизнес с клиенти на Теклас, това е цялата истина. ХРАНИ КУЧЕ ДА ТЕ ЛАЕ . И това всеки ще го потвърди… Без Теклас тези са никой. Лично Собственика на Теклас би шута на тарикатите, той ги покани в България, той ги направи хора, сега ще Видим каква песен ще запеят. Става въпрос за изделията на Трайстоне ауто груп.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен18/4/24 18:06

    Всички стари управители (мошеници)вече са в Söylemezler за пътя на Джебел.Които имат мерак да заповядат при тях и да видят какви изроди са.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен18/4/24 18:18

    Като се развиват супер, защо 56 те работници се притесняват? Нелогично

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен18/4/24 18:21

    Важно е да има още работни места

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен19/4/24 10:21

    Кредиторите изгоряха, адвокатчето и ти знаеш че ТЕКЛАС биха шута на на тази фирма, БАНКИТЕ ЩЕ ДУХАТ СУПАТА ЗДРАВО

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен19/4/24 10:25

    Формопласт има страхотен управител, ама Тези от софия не сА стока, разбрахме че има още един купувач на завода, нещо става определено но да видим, работниците наистина са притеснени за Бъдещето си

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен20/4/24 16:46

    Елванлар направо процъфтяват толкова са били добрички че целият им персонал избягал с така наречените лоши управители а останалите се притесняват за бъдещето си във фирмата...но явно имат още ресурси щом са прежалили парички за реклама.Теклас им биха шута това е

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/4/24 20:16

      Позна! Една седмица след този коментар започнаха уволненията

      Изтриване
  21. Анонимен25/4/24 22:05

    Лично фамилия ДАНОН собственици на ТЕКЛАС, са хората които елиминираха Елванлар като доставчик на изделия за автомобилната индустрия. Много дълго търпяха капризите на Елван фамилия

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен25/4/24 22:07

    Месут стига стоя пасивен, Ти знаеш цялата истина, целта е да ударят Банките, и ще избягат. ГАРАНЦИЯ

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен26/4/24 20:28

    Здравейте да добавя нещо коректно по темата. Елванлар бяха наистина успешна фирма до момента в който ТЕКЛАС Започна трансфер на производствените матрици към новия доставчик за Теклас (СЬОЙЛЕМЕЗ ПЛАСТИК), напускането на местните управители също е изключителен знак за сериозен проблем в компанията… Относно покупката на Формопласт, цялата истина е водима за всички, Господата от софия искат на всяка цена да се отърват от завода, показателно е по всички параметри и някои скрити детайли. Кофти много за добрия екип на Формопласт Ад…. Завода ще бъде заложен за нов кредит, друго обяснение няма, понеже няма плащане по сделката, няма защото Все още се търси Банка КРЕДИТОР, има само големи приказки за какви ли не производства от Елванлар (ключове и контаци, Брони за коли, фарове за камиони, Части за самолети, каси и легени) Всичко е един много нашарен Турски филм, който предстои да гледаме, да следим банките кога ще разпродават имуществото, Това е залък за устата на компания от Ранга на ТЕКЛАС, не на техните лакеи.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.