24rodopi.com/Общество

11 месеца без шофьорска книжка заради грешни показания на „Дръг чек“.

Историята на 29-годишен мъж от Крумовград, който остава без работа след проверка на пътя в родопския град. След това е „помилван“ и шофьорските му права възстановени, но в момента отново същият казус се стоварва над главата му.

„Никога в живота си не съм употребявал дрога, никога. Спряха ме за проверка в Крумовград на 5 януари 2023 година. Тестът за наркотици даде положителен резултат за метаамфетамин. Съгласих се да дам кръв и урина за изследване. Казаха ми, че резултатите ще са готови след 3-4 месеца. Те обаче станаха ясни след 11. И показаха, че организмът ми е чист. Върнаха ми книжката. През тези месеци обаче останах без работа. Принудих се да си продам буса и две машини, които ползвам в строителството, защото без книжка бях с вързани ръце“, разказва за 24rodopi.com историята си Джингиз Осман.

Само преди дни-на 19 април, той се връща от Пазарджик. Там е спрян за проверка, като пробата му за алкохол е отрицателна. На входа на Крумовград обаче автомобилът му отново е отбит. Той обяснява, че това ще му бъде втора проверка за деня. Стоп-палката държи същият полицай, който го е задържал преди повече от година. Следва тест за наркотици, който дава положителен резултат, този път за амфетамин.

„Отново дадох кръв и урина, отново бях задържан за 24 часа, отново ми бе отнета книжката! Пак ли ще чакам месеци наред, за да се разбере, че дрога не съм употребявал? Казах тогава и на полицаите, има някакъв проблем с този дрегер. Трябва да се вземат някакви мерки. Колко месеци трябва да минат, в които един човек да е виновен без вина?“, пита чрез 24rodopi.com институциите Джингиз.

Мъжът работи в строителството, грижи се за малко дете. Родителите му са на гурбет в Германия. След поредната случка майка му получава инфаркт заради притесненията. Предстои й операция. А на Джингиз да чака месеци за резултатите от лабораторните изследвания…

Снимката е илюстративна

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/4/24 18:25

    ZA SIJALENIE BULGARISTAN E TAKA

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/4/24 18:29

    Срамота за държавата

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/4/24 19:43

    Съди ги, момче

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/4/24 19:56

    Съдиш полицията за нанесени щети (материални и морални), и за пропуснати ползи. Искаш да ти възстановят толкова,колкото щеше да спечелиш за 11 месеца, за продадените машини и за нанесен психически тормоз.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/4/24 20:49

    Ами като пъхат във една и съща дупка тази клечка с памука без да чистят машината разбирасе че ще покаже остатъка от предишен положителен тест ...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/4/24 20:52

    Отказвайте масово теста и ще се вземат мерки

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/4/24 21:20

    При този комедиен случай май че полицая е дрогиран.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/4/24 21:52

    da proveryat mladite tshengeta predi rabota 70% sa aut

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен22/4/24 22:22

    Proverqvashtite da doydat v Djebel .nadrusanite karat bez nikakvi proverki a deto sigari ne pushat vseki den se proverqvat..aaa znaeteli zashto??? Tehni horasa.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен22/4/24 23:29

    palni gluposti naroda dokato spi te 6te si pravat s nego kakvoto si iskat

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен23/4/24 00:28

    Крумовград нали има началник законите налииса за всички еднакви всички имаме човешки правила този дрегер дасе внесе пред съда. С увожение.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен23/4/24 00:38

    Hfani si edin dobar avokat i si tarsi obestetenie- v kraen sluchay Evropeyskia sad ste gi zadilzi da ti platyat za vsichkite mesetsi plus razhodite i drugi sumi...Uspeh ako si chist imash 100% schans .

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен23/4/24 08:24

    Редно е книжката да се вземе след като излязат пробите а не веднага и на място.За съжаление в подобни случаи не важи правилото невинен до доказване на противното.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен23/4/24 08:59

    Незабавни законови промени !!!!
    Всички фармацевтични компании да са длъжни да изписват в листовката съдържанието на лекарствата за "опасни субстанции" и евентуално при тестване какво би могло да покаже. Лекарите да са длъжни да предупреждават пациентите за изписаните им лекарства какво съдържат като "опасни субстанции"....защото ще ни "разкажат играта" при проверка от КАТ !!!
    АПРОПО: Защо спряха проверките на служителите в МВР ??????
    Защото пият хапчета за кръвно налягане ????

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен23/4/24 09:15

    Нали викат ''Всеки е невинен до доказване на вината''. Трябва да му върнат книжката до излизането на резултатите. Ако се окаже пак чист, кой ще обезщети това момче ?

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен23/4/24 10:00

    Това не е единичен случай . По Нова телевизия имаше репортаж с водача Милчо Ангелов-животновъд който като е управлявал автомобилът си марка "Лада" е бил спрян от органите на МВР . Извършена му е била проверка за употреба на алкохол с техническо средство "Дрегер" който му е отчел 1,82 промила . След като е дал кръв за проба за химически анализ тя му е отчела 0 резултат . Техническите уреди в МВР за употреба на алкохол и наркотични вещества трябва да бъдат проверявани- тарирани два пъти в годината и да имат поставени стикери от нея . За да има такива случаи явно част от уредите са технически неизправни .

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен23/4/24 15:47

    Според мен на човека му има нещо. Не може уреда да показва наркотици само при него. Или ще покаже при всички, или при никой.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.