24rodopi.com/Образование

Ученици в Черноочене отправиха послания да пазим природата и да се грижим за нея.

Възпитаниците на СУ „Христо Смирненски“ подготвиха стихове и песни, и слушаха беседа в пространството „Слънчо кът“ по повод Международния ден на Земята.

В двора на училището, заедно с ръководството, ученици, учители, представители на Община Черноочене и на Обществения съвет към СУ „Христо Смирненски“ посадиха дръвчета от вида туя и камелия.

Децата от началните класове на училището с интерес наблюдаваха инициативата и надградиха знанията си за опазване на околната среда и важността да посадиш дървета.

От името на училищното ръководство на СУ „Христо Смирненски“ с. Черноочене директорът Юлия Чортленева благодари на организаторите на инициативата.

Малките ученици от своя страна обещаха, че ще обърнат голямо внимание и на поддръжката им.

Посланието на учениците: Смисълът на успеха е да се научите да имате търпение. Една китайска поговорка казва: “Най-доброто време за засаждане на дърво беше преди 20 години. Второто най-добро време е сега.” Дървото скрива в себе си много символики за младите. То показва, че ако не се предадеш на вятъра, ще получиш силни корени. След всяка изминала година ще стават по-големи и здрави.

Исмет ИСМАИЛ, Черноочене

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/4/24 17:42

    Както ние когато бяхме ученици на времето и засаждахме дръвчета на различни места в региона, така и днешните ученици да засаждат също дръвчета за да има възможност тези които изсякоха горите и ги изнесоха в чужбина с тировете след време пак да секат и изнасят за сметка на народа .

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/4/24 08:44

    Фирмата близка на общинското ръководство на общ.Кирково ,която изсече без позволително над 80 крайпътни акациеви дръвчета да се включи към посланието на Учениците от Черноочене "да пазим природата и да се грижим за нея".

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.