24rodopi.com/Регион

Кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед и председателят на Конфедерация на независимите синдикати в България в общината Даниела Николова подписаха Колективния трудов договор за служителите по трудово правоотношение в местната администрация.

Това стана в присъствието на Иванка Караколева - областен координатор на КНСБ-Кърджали и Милен Милинов - експерт.

„В споразумението са залегнали условията, поставени от синдикатите, в рамките на диалогичния тон. Смятам, че с този договор се дават всички социални привилегии, които работещите заслужават“, коментира инж. Айджан Ахмед. Той допълни, че в тези години на криза много важни са и социалната политика, и диалогът със синдикатите.

Инж. Айджан Ахмед изрази надежда, че добрият тон в отношенията между общината и синдикалните организации ще продължи и в бъдеще.

През годините нееднократно нашите институции са доказвали, че местната власт и синдикалните организации могат да бъдат ефективни и коректни партньори, изтъкна областният координатор на КНСБ-Кърджали Иванка Караколева.

По този начин Община Черноочене показа, че тя е открита институция и държи на социалния диалог, заявиха представителите на синдикатите. Те благодариха на целия екип, който е участвал в преговорите, като подчертаха постигнатото с този договор надграждане на договорните отношения по Кодекса на труда.

С документа се уреждат трудовите, социалните и осигурителни отношения в Община Черноочене, които не са регламентирани разпоредбите на Кодекса на труда.

Той касае въпроси като допълнителен годишен отпуск, обезщетения, висока степен на синдикална защита и други.  Отнася се към служителите, които са членове на КНСБ. Документът е отворен и към него по всяко време могат да се присъединяват и нови членове.

Исмет ИСМАИЛ, Черноочене

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.