24rodopi.com/
Политика

Дениз Далгъч/Deniz Dalgıç, който винаги се е гордеел с момчилградския си корен, е новият кмет на община Муданя, провинция Бурса, Република Турция.

„Нашето семейство се изселило от Момчилград през 1951 година. Там са били имотни, но започнали живота си от нулата в Измит. В Момчилград били заможни, тук – в крайна бедност. Баща ми е бил 10-годишен и работел на жп гарата, за да бъде в помощ на семейството - продавал вода на пътниците от спиращия влак“, разказва Дениз Далгъч.

Роден през 1969 година в Истанбул, Далгъч завършва Анадолската гимназия в Бурса. Следва строително инженерство в Истанбулския технически университет. След дипломирането си завършва магистърска степен в Калифорнийския университет Санта Клара, САЩ, и докторска степен в Истанбулския технически университет.

Заедно с баща си управлява компанията Yonca İnşaat. Женен е и има двама сина.

От ученически години играе баскетбол и дори става професионалист в „Ефес Пилзен“, а днес продължава да коментира баскетболни мачове.

Муданя/Mudanya се намира в залива Гемлик, част от южното крайбрежие на Мраморно море. В общината живеят над 108 хиляди души.

За Дениз Далгъч/Deniz Dalgıç, кандидат от кемалистката Народнорепубликанска партия (СНР) в неделя гласуваха 38 265 избиратели в Муданя (54,99%).

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/4/24 11:06

    Başarılar Emserim

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/4/24 12:03

    Корените му са от с.Старово Фотиновско. Много обаятелна личност.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/4/24 12:15

    БРАТОВЧЕД Е НА КЯШИФ КЯШИФ

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/4/24 13:55

    Голяма работа е станало

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/4/24 14:44

    Ашколсун Градско,браво на теб.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/4/24 14:49

    MUDANYA İZBRA NAY DOBRİYA KANDİDAT ZA KMET.DENİZ KARDEŞİM YOLUN AÇIK OLSUN

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.