24rodopi.com/Регион

В Черноочене се проведе работна среща за безопасността на движението по републиканската и общинската пътни мрежи, опазване на обществения ред в местата с масово събиране на хора, край училищата и превенция на битовата престъпност.

В нея участваха кметът на Общината инж. Айджан Ахмед, началникът на Районно управление на МВР-Кърджали Никола Палахутев и директорът на Областно пътно управление Ивана Калчева.

„Важно е да се чуе мнението на хора, които са пряко ангажирани с превенцията и  намаляване на последствията от пътния травматизъм“, каза кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед.

Особено внимание е обърнато на автомобилния поток с настъпване на пролетно-летния сезон по международния път Хасково-Кърджали-ГКПП „Маказа“. С отварянето на пункта значително е нараснала интензивността на автомобилния поток в района на Черноочене. Преминаването на хората е изключително рисковано и крие реални опасности от нещастни случаи. Кметът Айджан Ахмед заяви, че с изпълнението спечелен проект за изграждане на пасарел – пешеходен мост над международния път,  ще се реализира безопасно преминаване на пешеходци, велосипедисти и инвалиди между новия „Квартал 4“ и центъра на село Черноочене.

Свлачището по републикански път II-58 път Черноочене-Асеновград до село Даскалово също е разгледан като проблем. Разисквани са различните възможности за намаляване на пътни инциденти край селата Пчеларово, Паничково, Патица и др.

Исмет ИСМАИЛ, Черноочене

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.