24rodopi.com/Кърджали

До месец се очаква да заработи нова интернет страница на Туристическия информационен център, а част от заданието при изработката е в него да бъдат поместени мобилни приложения с QR-кодове на обектите, за улеснение на туристите.

Това информира заместник-кметът на Кърджали Веселина Тихомирова на заседанието на Общински съвет в отговор на предложение на общинския съветник от „Възраждане“ Даниела Петрова за създаването на мобилно приложение за туризма.

„Светът отдавна стана отворено и много по-достъпно място. Кърджали има всички предпоставки да започне да продава своя туристически продукт. Изработката и внедряването на мобилното приложение, което е насочено към по-лесно ориентиране на туристите, посещаващи Кърджали е средство за развитие на входящия туризъм. С реализирането на този иновативен продукт, всеки гост на община Кърджали ще има улеснен и модерен достъп до бита, културата и красотата на нашия край, получавайки необходимата информация по всяко време и на всяко място. Софтуерният продукт ще представя туристическите и природните ни забележителности, местата за настаняване, местата за хранене и развлечение, предстоящи събития, спорт, забавления, услуги и много други. Ще дава възможност за извършване на плащания. Всички туристически и архитектурни забележителности ще бъдат въведени в база данни. За всеки обект ще има точни координати, снимка, информация, работно време, контакти. В мобилното приложение ще има туристически информационни карти, на които да бъдат отбелязани всички туристически (архитектурни, етнографски и природни) забележителности и маршрути в общината. Ще бъдат създадени информационно-визуални елементи – стикери с QR код за всеки обект и туристически карти. Мобилното приложение ще бъде достъпно на App Store и Google Play за свободен достъп.

Създаването на мобилно приложение с качествен и атрактивен снимков, текстов и графичен материал, ще отвори Кърджали към света и ще започне да промотира туристическия ни продукт, туристическите маршрути и обекти в Община Кърджали, както и туристически маршрути между Община Кърджали и другите общини в област Кърджали“, отбелязва Даниела Петрова.

Тя предлага да се изработи и внедри мобилно приложение, насочено към по-лесното ориентиране на туристите, посещаващи Кърджали.

„Стараем се да обхванем всички туристически обекти, маршрути. Дори ще кажа, че съвсем скоро предстои маркиране на туристическите пътеки, които са около 13. Имайте малко търпение“, призова Тихомирова.

Също така се очаква Туристическият информационен център да се помещава в нова сграда, досега офисът бе на входа на "Арена Арда".

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/4/24 21:09

    Чудесно! Ако е възможно да си плащаме местни данъци и такси, като другите общини, онлайн, ще е още по-чудесно! Кога се пита с въпроса с повишена трудност?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/4/24 17:29

      Имате вид на интелигентен/а, нямам спомен от кога си плащам данъците онлайн! Имам някакъв спомен, че проблем ми беше автомобила, оказа се , че трява да си въведа регистрационния номер.

      Изтриване
  2. Анонимен26/4/24 01:00

    Trip Advisor, Movit и FourSquare за какво не им стига?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен26/4/24 21:36

      Без база данни става ли? Засега има единично регистрирали се, които са си направили труда да опишат околните забележителности, както те си знаят.

      Изтриване
  3. Анонимен26/4/24 13:28

    Goliama Prostotia, Prilojenia ima dostatachno i Horata si gi polzvat.Vie vzemete malko pochistete Obektite Goliama Mizeria e .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/4/24 15:04

    Даниелка да вземе да даде акъл на добрата си приятелка Поля да се изнесе от градина Максим Горки...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.