24rodopi.com/Общество

Мащабният ремонт на „Беломорски“ със сигурност няма да стартира през това лято. Оптимистичният вариант е в края на тази или през следващата година.

Областното пътно управление пък започна козметични дейности на платната. Преасфалтиран ще бъде участъкът от входа на Кърджали до кръстовището на болницата, като се очаква работата да приключи до края на следващата седмица.

Както 24rodopi.com вече писа, пловдивска компания за пътно строителство даде най-добра оферта в конкурса за изпълнител на основен ремонт на отсечка от 2,4 км., започваща от северния вход на Кърджали до кръговото кръстовище при автогара „21 век“. Резултатите от конкурса обаче не са окончателни заради реакции на други участници и процедурата се удължава. В проекта са заложени милиони левове, което пък прави интереса на изпълнителите още по-голям.

Основният ремонт на булевард „Беломорски“ се очакваше да започне през второто тримесечие на годината. Това отговориха от Агенция „Пътна инфраструктура“ на запитване от страна на 24rodopi.com преди месеци. През ноември м.г. бяха отворени 9 оферти в обявената обществена поръчка.

Срокът за изпълнение на строителните работи е 600 календарни дни от датата на откриването на строителната площадка. Извършването на ремонтните дейности ще е поетапно и трафикът ще се осъществява без отбиване по обходни маршрути. Предвижда се освен основния ремонт на участъка, с дължина 2,4 километра, който ще е с нова настилка, бордюри, подобрено отводняване, пътни знаци, ограничителни системи и маркировка, да се обнови и 36-метрова подпорна стена в обхвата на пътя, с височина 3 м. В проекта е включен и ремонт на 72-метровия мост в близост до гимназия „Христо Ботев“, преминаващ над дере. На съоръжението ще бъде подменена пътната настилка, хидроизолацията, тротоарите, парапетите, ограничителните системи и уличното осветление.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/4/24 15:19

    Обжалване......Абе яяяяяя.....да им

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/4/24 16:08

    Недейте прави авто монтьорите и авточастите ще фалират

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/4/24 16:19

    Ейй големи ачове кой обжалва пак да тънем в мизерията областен град в окаяно състояние

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/4/24 16:57

    Пълно безхаберие от местните инстутциииии,а и има цяла армия от съветници и народни представителииии....идват идват избори и пак гласувайте за вечните депутати и вечните ненужни съветници

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/4/24 18:18

    Първо селата ! От там идват гласовете за ДПС. А изборите предстоят. За пореден път. И пак....ще има маратон от избори! Затова СЕЛАТА , увагаеми съграждани.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/4/24 23:20

    Нека да си стоим без асфалтиране на основни булеварди от входа на града, а да започнем асфалтирине в Широко поле. Кой колко данъци плаща към общината? Тези от селата или тези от града? Кой е с преференции?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/4/24 23:24

    Изравнете МДТ на селата с града и ще видите за какво ще стане въпрос. Никой няма да Ви подкрепи. А после асфалтиране по селата.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/4/24 23:33

    Входа на града е в ужасно състояние? Това е лицето на град Кърджали. Дали някой който е преминал през този булевард би преминал пак? За това се губят туристи и подминават гр. Кърджали. Бягат на хубавия асфалт Гърция.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен25/4/24 23:37

    Да сменим облика на ЛИЦЕТО на гр. КЪРДЖАЛИ. ВХОДА НА КЪРДЖАЛИ.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/4/24 00:34

    Спешно околовръстен път иначе няма да стане работата

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.