24rodopi.com/Общество

Домашно мляко и сирене, яйца от кокошките на двора, е храната, която най-често консумира най-възрастният жител на община Момчилград-Осман Емин от село Конче. Той навърши 100 години, а рожденият му ден стана повод да му гостуват заместник-кметът на общината Гюлюзар Исмаил и общинският съветник д-р Невин Садъкова, която е и личен лекар на столетника.

„Човек не трябва да се ядосва за дребни неща, трябва да маха с ръка и да ги отминава“, разкри пред гостите си друга част от рецептата за дълголетие дядо Осман. Той допълни, че въпреки напредналата си възраст се чувства добре и може да се движи спокойно с помощта на бастун. Оплаква се от болки в колената, а понякога имал леко главоболие.

При хубаво време столетникът прави разходки по улиците на селото. Д-р Садъкова похвали най-възрастния си пациент за режима на живот, който спазва и допълни, че благодарение на него медицинският му картон е почти празен, защото дядо Осман почти не е боледувал.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/5/24 15:56

    Браво.Честит юбилей.Да е жив и здрав още дълги години.Той е пример за хората.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/5/24 18:17

    Вместо да честитите и празнувате рождени дни намерете работа на Ерол

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/5/24 18:57

    Догодина ще има телевизор от Пеевски !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/5/24 19:54

    Да е жив и здрав още дълги години!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.