24rodopi.com/Коментари

Една дама попитала стар уличен продавач: - За колко продавате яйцата си?". Старецът отговорил "0.50 ¢ яйце, госпожо. "Дамата отговаря: "Ще взема 6 яйца за $2,00 или си тръгвам. “Старият продавач отговорил: “Купете ги на цената, която искате, госпожо. Това е добро начало за мен, защото днес не съм продал нито едно яйце и имам нужда от това, за да живея. "

Купи си яйцата на изгодна цена и си тръгна с усещането, че е победила. Тя се качи в луксозната си кола и отиде на луксозен ресторант с приятелката си. Тя и приятелката ѝ поръчаха каквото поискаха. Малко хапнаха и оставиха много от това, което поискаха. Така те платили сметката, която била 150 долара. Дамите дали 200 долара и казали на собственика на луксозния ресторант да запази рестото като бакшиш.

Тази история може да изглежда съвсем нормална за собственика на луксозния ресторант, но е много несправедлива към продавача на яйца. Въпросът, който повдига, е:

Защо винаги трябва да показваме, че имаме сила, когато купуваме от нуждаещите се?

И защо сме щедри към тези, които дори нямат нужда от нашата щедрост?

Някъде четохме, че един баща купувал стоки от бедни хора на висока цена, въпреки че не му трябват нещата. Понякога е плащал повече за тях. Децата му бяха изумени. Един ден го попитали "защо правиш това татко? Бащата отговорил: „Това е милосърдие, обвито в достойнство".

Знам, че повечето от вас няма да споделят това послание, но вие сте от хората, които са отделили време да прочетат това...

Тогава това послание за опит за "хуманизация" ще отиде още една крачка в правилната посока.

Една история, разказана от Танем Метин от Момчилград

Снимка: Фейсбук

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/5/24 11:22

    За жалост вече няма никаква морална ценност
    Има учители които взимат 2500лв и на нищо не учат децата
    Има лекари които взимат 1000лв спасяват човешки живот
    Ей това е живота мачка тези които помагат

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/5/24 13:06

    Има и политици които нищо не правят и накрая взимат заплати колкото осем учителски .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.