24rodopi.com/Общество

„Автомобилът ми струва 8000 лева, но се принудих да си купя паркомясто пред новата кооперация за 20 бона, защото няма къде да спирам…“.

Изповед на родопчанин, избрал да живее в пренаселения квартал „Възрожденци“ в Кърджали, съобщава в новия си брой печатното издание "Родопи voice".

Цените в областния град бележат все по-рекордни стойности. Малка къщичка-25 квадратни метра, със скромен двор, в района на новата джамия, се предлага за 65 000 лева. Сградата наподобява по-скоро барака за инструменти. Прост пример.

„Новите блокове се строят буквално един до друг, паркинги не са предвидени, гаражите са малко, а цените за тях са над 1000 лева за квадратен метър. Инвеститори пък продават паркоместа на тротоарната площ за по 20 000 лева. Дори за тази баснословна сума има хора, които купуват, защото няма къде да паркират. Цените преди години за подобни пространства с антипаркинг устройства, вървяха по 3 000 лева“, коментират брокери за случващото се във „Възрожденци“. Най-големият квартал в Родопите, в който живеят хора от всички общини в областите Кърджали и Смолян.

Практиката на инвеститори „Общински тротоар се превръща в паркинг“ не е от вчера.

Преди две години подобни паркоместа се продаваха на новодомци за по 3500 лева.

Показателен пример бе нова кооперация в крайната част на „Възрожденци“. Пешеходната зона е „отхапана“ с над 20 паркоместа от двете страни на блока.

На улицата е трябвало да има тротоар с пет метра ширина. Вместо това обаче, са разчертани паркоместа, които вече са продадени, сигнализираха тогава живеещи в тази част на квартала. Сезирана е била и тогавашната администрация на Общината, под ръководството на бившия кмет. Резултат-никакъв. Общинският тротоар, който се е намирал в тази част, е бил разрушен при строежа. След това възстановен, но вече под формата на паркинг. 20 паркоместа, върху общинска собственост, са били продадени от инвеститора. Цените към настоящия момент вече са други.


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/5/24 17:31

    Да беше си купил гараж за 30

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/5/24 15:57

      Пари няма

      Изтриване
    2. Анонимен5/5/24 15:29

      ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА Е ЕДНА НЕЗАКОННА ИЗМИШЛЬОТИНА ПРЕСТЪПНИЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ ПОВСЕМЕСТНО И ЯМБОЛ Е НЕЩО ПОДОБНО ПРОСТА ДЪРЖАВА МЕНТЕ

      Изтриване
  2. Анонимен3/5/24 18:19

    Злините, които бившият кмет причини на Кърджали, на хората на животните не могат да се оправят в близките 20 години. Некадърник, гьонсурат, целият град го псува до девето коляно , а той все още се вре в редиците на ДПС и драпа ли драпа.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/5/24 19:03

    Ами вече не е стария кмет. Общината да възстанови собствеността си и тротоара. Инвеститора да върне парите на хората.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/5/24 19:37

    Проблема се решава много лесно.Взема се проекта на сградата и ако няма парко места на терена на парцела а се присвоява общински терен - глоба за инвеститора минимум 50000 лв

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/5/24 06:05

    В България официалният рекет е 25%, или си плащаш като поп или нищо! Всяка спечелена стотинка се рекетира. Искаш да строи ли? Ако платиш на когото трябва няма проблем, 25%минимум.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/5/24 06:22

    Да се възстановят тротоаритееееее....а алчните инвеститори да си мислят за гаражи под блоковете

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/5/24 09:25

    Жалко, че не може да се паркира във въздуха. Тогава сигурно и тези места щяха да ги продават

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/5/24 23:28

    Кой ял ял кой срал срал бившия кмет вече си живее на малдивите и си гледа кефа
    Така че си говорете квот искате бития бит ебания ебан

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/5/24 15:33

    ДА БЕ БЪЛГАРИЯ Е МЕНТЕ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.