24rodopi.com/Регион

Футболни ветерани, оставили диря в историята на клуба в Джебел и допринесли за развитието на любимата игра в района, излязоха отново на терен в първия ден от празничния уикенд за Деня на града – 19 май.

Преди двубоя, фланелки с номера 2 и 8 получиха кметът на общината Неджми Али и председателят на Общинския съвет Сейфи Мехмедали. Началният удар бе даден от кмета, а след последния съдийски сигнал купи получиха и двата отбора.

Добрата новина дойде от Неджми Али. „Най-вероятно това е последният мач на този терен, защото започваме подмяна на настилката. Стадионът в Джебел ще бъде с естествено тревно покритие“, съобщи кметът.

Освен с вълнуващите спортни събития – футбол, волейбол, шахмат, тенис и колоездене, съботата беше белязана и с богата културна програма, която превърна площад в Джебел в най-посещаваното място в Източните Родопи на 18 май.

На сцената първо излязоха възпитаниците на детските градини ,,Щастливо детство‘‘ и ,,Изгрев‘‘ в Джебел и ДГ ,,Песнопой‘‘ в село Припек, които очароваха публиката с танци и песни. След тях пред публиката застанаха местни танцови групи, които впечатлиха с традиционни и модерни танци. С много енергия и синхрон, танцьорите показаха разнообразие от стилове и донесоха много настроение на зрителите. Изпълненията показаха, че танците има много фенове в СУ „Христо Ботев“ гр. Джебел, ПГ „Руска Пеева“ гр. Джебел, СУ „Паисий Хилендарски“ с. Припек, ОУ „Христо Смирненски“ с. Рогозче, ОУ „Васил Левски“ с. Устрен, НЧ „ Прогрес“ с. Рогозче, НЧ „ Димитър Благоев 1963“ с. Припек и НЧ „Христо Смирненски“ гр. Джебел.

Програмата продължи с изпълнения на деца и ученици от представителни формации към Общинския детски комплекс (ОДК). Талантливите участници от всяка община в региона демонстрираха своите умения в различни жанрове – песни, танци и хора, което допринесе за празничната атмосфера.

Куклен моноспектакъл забавляваше най-малките зрители с вълшебна история за ,,Палечка или приказка за красотата‘‘. Цирково представление предизвика възхищение с акробатики и жонглиране.

Особено внимание привлече и работилницата за деца на тема "Графични техники", където малките творци имаха възможността да научат нови умения и да създадат свои собствени произведения. Работилницата беше забавна, предлагайки на децата пространство за творчество и изява.

Културната и спортната програма направиха деня особено специален и показаха богатството на таланти в нашия регион.

Първият ден от празника на града приключи с музикални изпълнения, които оставиха незабравими спомени у всички присъстващи.

Във вечерните часове настроението постигна максимални висоти с концерта на Цветелина Грахич, която събра огромна публика на площада пред Общината. След поп фолк певицата, сцената бе заета от DJ Венци, който продължи да държи настроението високо с микс от популярни парчета.

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.