24rodopi.com/Регион

Общинският съвет в Ардино проведе поредното си редовно заседание. В дневния ред бяха включени 15 докладни записки.

Съветниците приеха бюджетната прогноза за периода 2025 – 2027 година на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности. Одобриха трансформиране на част от целевата субсидия за капиталови разходи от Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 година в трансфер за други целеви разходи на общината за извършване на неотложни текущи ремонти на общински пътища, на улична мрежа и на сгради, публична общинска собственост.

Общинските съветници подкрепиха предложението на кмета Изет Шабан за промяна на предназначението на земеделските земи за неземеделски нужди за реализация на инвестиционен проект: „Кабинков лифт за транспортен и туристически достъп от землище на с. Стар Читак до късноантична и средновековна крепост при устието на река Боровица в землището на с. Дойранци, община Ардино, област Кърджали с консервация, реставрация, адаптация и социализация на културно археологическа ценност с охранителна зона, с изграждане на техническа и туристическа инфраструктура, обществени обслужващи дейности, път, улица и паркинг“.

Общинският съвет утвърди единодушно структурата на училищата, детските заведения и Центъра за подкрепа на личностното развитие (ЦПЛР) – ОДК и транспортната схема за учебната 2024/2025 година в община Ардино. Приеха докладите за осъществените дейности на читалищата за 2023 година.

В друга точка от дневния ред общинските съветници приеха общинска програма за закрила на детето за 2024 година. Взеха и решение за участие и членство на община Ардино в Националното сдружение „Народно щастие“ с представител зам.-кметът Наско Кичуков.

Разгледани и приети бяха докладни записки, свързани с разпореждане с имоти – общинска и частна собственост.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/5/24 12:00

    Страхотно видео! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/5/24 13:22

    Какъв лифт какви пет лева.Това да не е планински курорт.Ненормалници,ще навредят за пореден път на естествената и дива природа!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.