Самуил Крумов/24rodopi.com/Коментари

Червена боя по паметната плоча на Европейския съюз в центъра на Кърджали. Поругаване на паметник, символизиращ приемането на България в ЕС.

Множество коментари по темата, разделено общество. Каквото се случва и в останалите държави в Съюза. Той е разклатен, той губи икономическата си значимост, той подмени основните ценностти, налагайки „нюансите на дъгата“ и някакво несигурно „зелено бъдеще“, което по същество и изпълнение е пълна глупост.

На 9 май се отбелязва Деня на Европа. Но не на цялата, а само на ЕС. Защото на тази дата през 1950 година е поставено началото на договора за „въглища и стомана“, който предшества създаването на ЕС. „Зелената сделка“ отхвърли дори бащинството на ЕС, закривайки подобни производства. Съюзът е в тотална криза от липса на лидерство, визия, адекватно поставени задачи за бъдещето. Амортизирани псевдолидери превърнаха ЕС в някакво подобие на „Обединена Африка“. Само един пример. Над 40 на сто от младото население във Франция не е с френски произход. Видяхте какво сътвориха трето поколение „белгийци“ от Мароко в центъра на Брюксел по време на Световното в Катар. Само след един мач, една победа. Представете си, ако бяха загубили…

ЕС е в криза от недоимък на истински лидерски качества, на ясна и точна оценка на случващото се. Тези евроизбори могат да бъдат и последни. Настроенията „анти“ в държавите са изострени до краен предел именно заради липсата на разум.

Да се върнем към поруганата плоча в центъра на Кърджали. Тя нямаше да съществува, ако не бе победата над нацизма. Паметникът на победителите пък бе вандалско-талибанско нарязан в София. Въпреки че съдът се произнесе, че това е незаконно. А там имаше радост, дори торти с човешки части. Изядени парчета с блеснали погледи, че една мисия е успешно приключила.

Анти настроенията в обществото ни се усещат дори във въздуха.

А как разбира нашенецът ЕС?

Два коментара по повод боята по плочата в Кърджали дават точната оценка

1-ви: „Голема Европа, голема работа! Голям ПРАЗ! ПРАЗ!

2-ри: „Точно така ГОЛЯМ праз живея в Швеция и съм безработен получавам 4000 Лв(2000€) обезщетение за безработица всеки месец. ГОЛЯМ праз е Европейския съюз ти колко Лв получаваш от бюрото по труда всеки месец??? 400 лв хахахаха“.

Без редакторска намеса. Грамотност нула. Но и това е разбирането на нашенци. Голям праз и отворени врати за лентяи, които поработят малко, а после смучат от социалната система. Това е тяхното усещане, нито един въпрос защо след близо 20 години и в България не е същото?

Разбирането на нашенеца за ЕС. Съюзът е в дълбока криза, но докато има евро за гастарбайтера, приказката продължава…

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/5/24 21:20

    Точно !! Право куме в очи!! Ама много дебили има,за които Гнилата Европа е като манна небесна!! Не виждат по- далеч от носа си идиотите!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.