24rodopi.com/Регион

Спортни емоции и забавления властват в първия ден от празника на Джебел.

Началото на съботния ден беше поставено с три турнира и велосъстезание по маршрут Джебел - Тютюнче. Освен състезателите, на спортните терени имаше и много зрители.

По проект ,,Джебел на младите – активни и будни‘‘ вече функционират три нови спортни клуба в общината, именно тези дисциплини – тенис на корт, волейбол и шахмат, бяха включени в спортната програма. Всички състезатели - както от Джебел, така и от други общини - имаха възможност да покажат уменията си в трите вида спорт в приятелска и забавна атмосфера. Турнирите се проведоха с участието на треньори и медицински екипи в три различни места в града.

В Народно читалище „Христо Смирненски“ бяха шахматните партии, а надпреварата по тенис -  на новите кортове в градския стадион. Спортната зала на Средно училище „Христо Ботев“ прие волейболните тимове.

Заради големия интерес, за шахматния турнир бяха сформирани две групи - за възрастни и за деца. В групата за възрастни се включиха 24 лица, а деца - 12.

За тенис турнира желаещите участници се разделиха в две групи – за начинаещи и за напреднали.

4 ученически отбора от Кърджали и Джебел играха за наградите на волейболния турнир.

Фондът „Отличия“ включваше много купи, медали и грамоти.

В приключилото вече велосъстезание, организирано по случай 19-ти май "Ден на Джебел", участие взеха 54 състезатели, разделени на 4 възрастови групи – от 8 до 15 години. Майсторско умение бе демонстрирано по маршрута село Тютюнче - Джебел, по изцяло реновираният път, който бе открит преди два дни от кмета на общината Неджми Али.

По-малките се надпреварваха в 500-метрова отсечка, докато по-големите премериха сили и бързина на разстояние 1 500 метра. Включилите се 4 момичета получиха медали за куража и смелостта да се състезават с момчетата.

Най-добрите велосипедисти си тръгнаха от пистите с медали и купи.

Не само спорт има в първия празничен ден на Джебел. Центърът на града бе пременен с „Алея на ръчните занаяти“, където участниците представят своите умения и произведения. Сред тях е и карикатуристът Халит Айтослу, носител на наградата на Съюза на българските художници за карикатура преди две години.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.