24rodopi.com/Общество

"19-ти май е най-значимата дата от близката история на Джебел. Всяка година на този ден се събираме от всички краища на света, за да покажем нашата заедност и нашата сила. Завещание, което се предава от поколение на поколение. 19-ти май стана символ на общата ни воля за свобода, която постави началото на демократичните промени в България. Денят и площадът "19-ти майса датата и мястото, превърнали този ден в "Ден на  Демокрацията. Всяка година се събираме на този площад, за да изразим нашата почит и благодарност към организаторите, начело с нашия почетен председател д-р Ахмед Доган, и участниците в протестите срещу погазването на човешките права в България, както и да покажем, че не сме и няма да забравим героите от тези събития!“.

Част от силното слово на кмета на Джебел Неджми Али, с което бе даден официален старт на отбелязването на празника.

Хиляди на площада, официални гости от страната и чужбина. Денят на Джебел бе уважен от съпредседателя на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров, зам-председателите на партията, кандидати за народни представители, за членове на Европейския парламент,

Генералния консул на Турция в България Корхан Кюнгерю, заместник-главния мюфтия на страната, кметове на общини от България и Турция.

Нека отново този ден да бъде повод за гордост, защото продължаваме да променяме визията на Джебел. Превръщаме родното си място в една чиста, красива, развита и модерна бутикова европейска община! Позволете ми в деня на Джебел и на този площад да изкажа своята искрена благодарност към всички джебелчани, за доверието което ми гласувахте на местните избори през 2023 година.С гласа си за пореден път подкрепихте общата ни воля и идеите за развитие на нашия роден край - да превърнем Джебел в мястото, което да бъде нашият дом. Гласувахте за това, Джебел все повече да се отдалечава от своята застиналост и безвремие. Препотвърдихте общото ни желание за промяна и развитие, в която повярвахме и знаехме, че заслужаваме.

Над 93% подкрепа „За“ Джебел! За модела на управление, който наложихме. За модела на управление, който стана за пример. На тези избори спечели “Каузата Джебел“! Когато общественият договор „Обещано-Изпълнено“ се изпълнява, когато комуникацията между избранник и избирател са в синхрон, моделът на управление, който създадохме се развива и резултатите достигат рекордни измерения.

Благодаря на всеки един джебелчанин за подкрепата, която получихме!

Oсъзнаваме отговорността с която бяхме натоварени! Темпото с което завършихме предходния мандат не се е намалило, а напротив, към настоящия момент успешно реализираме заложените цели в средносрочната програма за развитие“, посочи в словото си кметът Неджми Али.

Той отбеляза, че инвеститорският интерес към общината се е увеличил в значителна степен. Изградени са над 180 нови жилища, като очакванията са към края на настоящия мандат да бъдат изградени още над 250 нови такива. Въпреки пандемията от COVID- 19, през предходния мандат са разкрити над 400 нови работни места. Въпреки тежкия предходен мандат и политическата криза, която предизвика 5 предсрочни парламентарни вота постигнахме много. Джебел и всичките населени места се промениха и продължават да се променят“, посочи кметът, като акцентира върху най-значимите проекти, които са били завършени в цялата община.

От днес Джебел си има още едно зелено бижу в централната градска част, а именно паркът, който се намира до главния път. Той ще приветства гостите на града ни с хубавата си и естетична визия. Но предстои и втори етап, което ще бъде изненада за всички вас, защото с нея допълнително ще се разнообрази и подобри туристическата инфраструктура на територията на града.  Община ни има значителен потенциал за развитие на туризма. Балнеолечението и културно - историческият туризъм естествено ще получат своето развитие. В тази връзка е на финалната права реализацията на проект Изграждане на водопроводна мрежа за минерална вода и допълнителен воден резервоар с предвидени отклонения за свързване в чертите на града с цел привличане на инвеститори. Догодина предстои да бъде изграден и закритият плувен басейн с минерална вода“, посочи Неджми Али.

Тук искам специално да благодаря и от Ваше име  на председателя на партията и на парламентарната ни група г-н Делян Пеевски, благодарение на когото се промени философията на закона за държавния бюджет на Р. България за 2024 г. За първи път беше въведено програмно бюджетиране, което даде възможност на тези общини, които имат проектна готовност да бъдат включени в Приложение към Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. Проекти, които очаквахме да получат своята реализация към края на този управленски мандат, дефакто намериха място в Приложението на програмния бюджет за настоящата година.

Много проекти, много работа, това е нашето настояще и бъдеще. За Джебел вече се говори като за един европейски град. С общи усилия успяхме да изградим и наложим един модел на управление - моделът на добрата комуникация на поетите и изпълнени ангажименти, който вече стана модел за подражание. Показахме нов подход, нов начин на функциониране на една община, който стана за пример в цяла България.

Трасирахме пътя за новото начало. За този модел на управление получихме и поздравленията на почетния ни председател д-р Ахмед Доган.

Искам да Благодаря на всеки един от вас за подкрепата, която ни засвидетелствахте по време на всички избори през годините. Подкрепата, която получихме на изборите е подкрепа, както за мен като ваш кмет, така и за партията, която представлявам – ДПС“, посочи Неджми Али.

 

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.