24rodopi.com/Образование

На тържествена церемония в София директорът на Средно училище „Петко Рачов Славейков“ Милко Багдасаров бе награден с грамота „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието и науката. Отличието е за дългогодишна, цялостна професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование. Той получи и диплом за носител на приза „Учител на годината“ в категория „Директори и заместник-директори“.

Награждаването бе резултат от проведения 27-ми национален конкурс „Учител на годината“, организиран от Синдиката на българските учители.

На тържествената церемония присъстваха президентът Румен Радев, който откри събитието, бившите министри на образованието и науката - Йорданка Фандъкова, проф. Сергей Игнатов, проф. Тодор Танев и проф. Сашо Пенов, служебният заместник-министър на образованието и науката д-р Емилия Лазарова, началникът на кабинета на служебния министър на образованието и науката проф. Галин Цоков - Наталия Михалевска, представители на Министерството на образованието и науката, началници на Регионални управления на образованието, преподаватели, учени и социални партньори.

„В заключителния етап на конкурса са номинирани 70 учители и директори, като измежду тях бяха наградени победителите в десет направления“, каза председателят на СБУ д-р на икономическите науки Янка Такева.

Своята статуетка и почетни грамоти Милко Багдасаров получи от Красимир Вълчев, бивш министър на образованието и науката, понастоящем председател на Комисията по образование в Народното събрание на Република България. Директорът на СУ „П. Р. Славейков“ е избран за носител на приза „Учител на годината“ в категория „Директори и заместник-директори“ сред 12 номинирани български училищни директори.

Гордостта от наградите Багдасаров комбинира и с радостта от срещата с Кристина Иванова -  първенец "Учител на годината“, преди години ученичка на СУ "Петко Рачов Славейков", а сега учител в  90-то СУ в София. „С Благодарност към СБУ на КНСБ - Кърджали за номинацията,  на Националната Комисия за класирането и на д-р Янка Такева за Приятелството“, емоционално и кратко се изразява в поста си в социалните мрежи награденият директор на най-голямото училище в южна България.

Неслучайно Милко Багдасаров е номиниран и за наградата „Златна ябълка“ на Националната мрежа за децата в категория „Герой на децата“, което награждаване предстои да се проведе в края на месец май.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/5/24 17:46

    Г-н Багдасаров е роден за Директор и наистина е много добър. РЕСПЕКТ.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/5/24 18:14

    Човек и директор, който не се забравя! Всеки, преминал през училището обича този човек, сигурен съм!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/5/24 19:38

    Г-н Багдасаров е РЪКОВОДИТЕЛ с вродени за това качества! На мен ми беше заместник директор в "Отец Паисий" преди 1989 година, когато училището беше математическа гимназия! Такава грижа за учениците, за да успеят е само за поклон! За нас той си беше директора!Заслужено г-н Багдасаров!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/5/24 21:21

    Той е преди всичко Човек.Поздравления! И други директори има и имаше с дълъг стаж, но вече отдавна са забравени.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/5/24 22:29

    Вие сте носите добро сърце. Първоначално е великолепен учител, а после най-добрия директор.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.