24rodopi.com/Кърджали

За първи път в Кърджали ще се проведат „Дни на приятелството“. В рамките на три дни – от 13 до 15 юли, жителите и гостите на града край Арда ще могат да се насладят на богата програма, съобщават от пресцентъра на Общинска администрация.

Стартът на „Дни на приятелството“ ще бъде даден на 13 юли от 9.00 часа с масов лекоатлетически крос, с начална точка – Паметника на Васил Левски. Всички любители на спорта в града, независимо от възрастта, могат да вземат участие в надпреварата.

Община Кърджали обещава много емоции за всички участници  в спортното мероприятие. Всеки един от тях ще получи тениска и медал за участие.

Събитието ще се проведе под патронажа на кмета на Община Кърджали г-н Ерол Мюмюн. Лекоатлетическият крос е и по повод 100 години лека атлетика в България.

Заявки за участие се приемат чрез e-mail: pahmed@kardjali.bg; ali1701@abv.bg. Крайният срок за записване е до 01.07.2024 г.

Допълнителна информация може да получите: Община Кърджали, Отдел „Образование, култура, младежки дейности, спорт и туризъм” на тел. 67385.

В първия ден от „Дните на приятелството“  - 13 юли -  Община Кърджали ви кани да се присъедините и към пътуващия фестивал на храната и изкуствата ,,Вкус Фест“, организиран от НЧ ,, Обединение 1913“ град Кърджали, съвместно с община Кърджали. Пътуващият фестивал е създаден по проект „Етнокултурни маршрути“ на НЧ ,, Обединение“ Кърджали, финансиран от Национален фонд ,,Култура“ по програма ,,Любителско Творчество“ през 2023 г. и е включен в Културния календар на Община Кърджали.

"Вкус Фест“ ще се проведе на 13 юли от 10:00 ч. до 13:00 ч. в Градската градина. Във фестивала може да участвате с:

- домашно приготвено ястие /от тестени изделия до десерти/;

- музикално-танцови изпълнения;

- произведения на приложното изкуство.

За да участвате в това кулинарно, и не само, предизвикателство трябва предварително да се запишете. Срокът е до 5 юли 2024 г. За записване и допълнителна информация: Канария Мехмед - ст. експерт в отдел ОКМДСТ община Кърджали, тел. за връзка: 0877337989 и Камелия Чолакова - секретар на НЧ ,, Обединение 1993“ Кърджали, тел. за връзка: 0892602696.

Първият ден на събитието ще приключи с концерт на гръцкия изпълнител Андреас, който ще пее за жителите и гостите на града на Арена „Спартак“ от 21.00 часа.

Вторият ден от „Дни на приятелството“ -14 юли, е посветен на спортни прояви и ретро автомобили.

Програмата започва от 10.00 часа с Шахматен турнир, който ще се проведе в сградата на Бизнес инкубатора.

От 11.00 часа на 14 юли Кърджали ще бъде домакин на ретро авто парад. Той ще се проведе на пешеходната зона между сградата на общинска администрация и Централна поща. Очаква се в него да се включат над 50 возила от цялата страна. Организатори са Община Кърджали и  Авто мото ретро клуб Кърджали. Община Кърджали и Купа на зрителите, както и сертификати за участие.

Предвидени са награди – Купа на Кмета на Община Кърджали и Купа на зрителите, както и сертификати за участие.

На 14.07.2024 г. от 18.00 ч. пред сградата на Общинска администрация – Кърджали ще се проведе кръг от Държавното първенство по силов многобой, което е част от национална кампания на Министерство на физическото възпитание и спорта, Спортната асоциация на МВР под мотото "Силните срещу дрогата" със съдействието на Община Кърджали и Българската федерация на силовите атлети „Айрън Мен". В Държавното първенство 2024 г. ще вземат участие най-добрите български атлети, като състезанието ще протече при невиждана конкуренция и ще се превърне в едно неповторимо спортно шоу. Спортното събитие обещава да вдигне адреналина със зрелищни изпълнения, тъй като се използват истински обекти - камиони, камъни, гуми. тръби и др. Всички уреди са с гумирани повърхности, използват се и гумирани настилки, за да не се допусне увреждане на терена.

Последният ден от „Дни на приятелството“ е посветен на една от най-обичаните български певици  - Белослава. Концертът на изпълнителката, позната с топлия си и кадифен глас, ще бъде на 15 юли от 21.00 часа в двора на Регионалния исторически музей.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.