24rodopi.com/Кърджали

Проектопланът за финансово оздравяване на община Кърджали ще бъде подложен на гласуване на заседанието на Общинския съвет, насрочено за 27 юни.

Планът за финансово оздравяване на община Кърджали има за цел в срок за две години от неговото въвеждане в действие да се постигне финансовата устойчивост и стабилност на общинските финанси, както и да се постигне по-добро управление на публичните ресурси, по-голяма прозрачност в дейността на общината и да се повиши контрола на местно ниво, при спазване на фискалните правила.

Наличните задължения за разходи на община Кърджали на консолидирано ниво към 31.12.2023 г. са общо в размер на 32 121 840 лв., което представлява 33,56 % от средногодишния размер на разходите за последните четири години.

Наличностите по поети ангажименти за разходи на община Кърджали на консолидирано ниво към 31.12.2023 г. пък са общо в размер на 59 920 091лв., което представлява 62.6 % от средногодишния размер на разходите за последните четири години. Договорът, от който е формиран най-голямата наличност по поети ангажименти за разходи, е за сметосъбиране и сметоизвозване, поддържане чистотата на териториите за обществено ползване в Община Кърджали и зимно поддържане и снегопочистване на територията на град Кърджали. Той е на стойност 36 213 620 лева и е сключен на 2 октомври 2023 г., малко преди местните избори.

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/6/24 09:28

    Кой от ръководството на ДПС, нареди да се сключи този договор? Бившия кмет нямаше топки за такива сделки.
    А Общинския съвет къде блееше?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/6/24 11:59

      Сключен е от Х.А. в последните дни на мандата му, съвсем целенасочено година преди да изтече! Новия е за 5 години.

      Изтриване
  2. Анонимен23/6/24 10:50

    Свободата, Санчо, е евтина проститутка.
    Подарява любов срещу две кила сирене.
    Според Коелю щастието е 11 минути,
    според Айнщайн всичко е относително.
    И Доброто трябва да вдига юмруци,
    инак в тая държава става опасно!
    Пише ли някъде в родната конституция,
    че народа ни има право на щастие?
    Имаш право на съд без присъда,
    имаш право на хляб и домати...
    Ала нямаш право на цветни сънища.
    Нямаш право дори да мечтаеш!
    Свободата, Санчо, е евтина проститутка!
    Подарява любов за пакет "Арда" без филтър.
    Докога тоя народ ще живее под турско?
    Пейо Яворов плаче в полите на "Витошка".

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен23/6/24 21:28

      10.50 Ти видя ли Йовков в полите на Витошка и какво ти каза? Ще гледате ли мача на Арда и кога?

      Изтриване
  3. Анонимен23/6/24 12:43

    Народа да чака промяната ,ако си няма работа.Някога ще дойде.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/6/24 13:00

    А опозицията в Общ. съвет Герб, БСП, Дб?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/6/24 13:50

    Сняг ли каза ,ааа да един път валя

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/6/24 14:24

    ЗАЩО СА ОПАСНИ ПРАЗНИТЕ ХОРА ОТ ВИДА ХАНС

    Най-много енергия ни отнемат празните разговори, празните срещи, напразните грижи и празните хора.
    Те са леки, но празни! Леки, но са обемни и разрушителни. Всичко изброено е вакуум, който изсмуква силите ни. Празнотата е абсолютен антипод на материята. Празнотата се образува след загуби; тя е енергия на смъртта. Нищо – ето това е празнотата. Небитие.
    Говорил си с празен човек, дал си му своята енергия и време. Загубил си много сили, много повече, ако беше ги вложил в нещо градивно.
    Загубил си времето си за празна среща, празен филм, отдал си част от живота си на празнотата. И си отслабнал, уморил си се, станал си раздразнителен, защото насила са ти отнели силата и времето. Вакуумът ги е изсмукал, антиматерията ги е глътнала.
    Вие не сте отдали, а са ви отнели.
    Празнотата на една жена е липсата на деца, празнотата на полето – липса на реколта, празният хамбар означава глад, празната чиния, купа, съд, кофа, тенджера означава пълна нищета.
    И в душата може да бъде пусто. Да няма радост, удоволствие, стремежи, надежди.
    Празна е къща, когато всички са починали или са си отишли. И градината е запустяла, загинали са дърветата и цветята.
    Празното място е нула, нищо. Така говорели на човека, когато искали да го унизят, унищожат с думи.
    Празнотата изяжда живота. Унищожава материята на живота, енергията. Затова се чувстваш опустошен, уморен, разбит и раздразнен, след като си провел напразно времето си. Напразно си изхабил силите си, общувайки с празни хора. Те са носители на енергията на смъртта.
    Не бива да свикваме с празнотата. Не бива да общувате с празни хора, дори от вежливост. Вие напълвате тяхната бездънна празнота със себе си, със своята жизнена сила. И след това няколко дни не можете да дойдете на себе си. А може да има и последици – загуби, провали, болести. Сякаш празнотата се е впила във вас и продължава да пие енергията ви.
    Самият ти трябва да се напълниш със светлина и топлина. Да се заемеш с работа, да създадеш нещо ценно, да отделиш внимание на близките, да почетеш или гледаш нещо интересно, полезно, напълващо със знания или положителни емоции. Това помага. И връща силите.

    ОтговорИзтриване
  7. Кога ще има "Синя зона във Възрожденци" каква е разликата че моя дом от 50 години е в града и плащам ,а квартала Възрожденци е много по населен.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/6/24 21:22

    Какво става с емблематичния завод? Кой стои зад сделката? Кой е истинския собственик?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/6/24 19:33

    Далиите питат само после се редят на урните на опашка за да гласуват за същия.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.