24rodopi.com/Образование

Двадесет ученици от X и XI клас от гимназията по икономика в Кърджали ще проведат предвидената по учебен план производствена практика на реални работни места във фирми в град Римини, Италия.

Мобилността на тема “Развитие и управление на агротуризъм” се провежда по програма “Еразъм +”.

Това ще даде възможност на ползвателите да приложат на практика придобитите знания и умения. Повишените им компетенции ще бъдат интегрирани в бъдещото им професионално развитие. В дългосрочен аспект това е перспектива за по-добра заетост и кариерно развитие.

За следващата учебна 2024-2025 година е одобрен за финансиране нов проект по програма Еразъм +, сектор Професионално образование и обучение. По него се предвиждат мобилности на девет педагогически специалисти с глобална тема „Дуална система и сътрудничество между образователни институции и бизнес“, като при избора на партньор гимназията се е насочила към организацията CETI (Central European Training Institute) от Виена, Австрия.

С работата по европейски проекти и програми се цели постигането на по-високо качество и ефективност на професионалното обучение и засилване интереса към професионалното образование и обучение.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.