24rodopi.com/Политика

За първи път ДПС е толкова близо до 5-ия кърджалийски мандат по действащата система за разпределение „Хеър-Ниймайер“ (на големия остатък). Това изчислиха математиците на 24rodopi.com, които традиционно изпреварват ЦИК при определянето на последния народен представител от 9-и Многомандатен избирателен район.

Досега Движението е печелело всички кърджалийски мандати по метода „Д`Ондт“ (на най-високата средна стойност), но никога при действащата в момента методология на големия остатък. „Хеър-Ниймайер“ винаги ощастливяваше кандидати със скроен резултат. Ще припомним, че през април 2021 година режисьорът Максим Минчев спечели петия мандат с 1,10% изборен резултат – 778 гласа.

Този път, заради рекордните 55 хиляди гласа, ДПС е фаворит за петия мандат. Шанс за него има и Цветан Предов от „Има такъв народ“, който спечели 1 019 гласа в региона, а партията му увеличи мандатите от 11 на 17. По-малка е вероятността друг „да получи подарък от „Хеър-Ниймайер“. За листата на партия "Величие" са гласували 526 души.

Кой ще бъде 5-ият от Кърджали – отговорът ще получите от математиците на 24rodopi.com при обработени 100% СИК протоколи в цялата страна. Едва тогава ще може да се приложи методологията на Централната избирателна комисия.

Сигурните кърджалийски представители в 50-ото Народно събрание са: Делян Пеевски, Байрам Байрам, Айтен Сабри и Павлин Кръстев.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/6/24 20:44

    Пълна глупост. Математиката ви куца

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/6/24 22:12

    При 100 % обработени и аз ще Ви кажа кой ще е. Вземете ме на работа във вестника:)))).

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/6/24 22:16

    1 ще е от Благоевград 3 тата ще се откаже и ще влезнат 5 тия и 6 тия в листата

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/6/24 13:17

    Разбира се че ше Предов

    ОтговорИзтриване
  5. Стоян11/6/24 18:57

    Елван трябва да бъде депутат и да се използва опита и на добър икономист за Председател на комисията по бюджет и финанси.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/6/24 21:32

      Ти май не си си пил хапчетата скоро или жегата ти пречи

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.