24rodopi.com/Коментари/Политика

Когато 7 партии и президентът Румен Радев търсят ползи в 50-ото Народно събрание, няма как да не се случи правителство в рамките на този парламент. То ще бъде с основа на стабилност и дълъг живот, но какво ще се случи след време е непредсказуемо.

Това отбеляза в интервю по Българското национално радио Илхан Андай от 24rodopi.com.

Формулата „експертно“ вероятно ще претърпи развитие, но дори зад името на нито един министър да не е изписана неговата му принадлежност към дадена партия, ние ще знаем кой откъде идва, а гласувания по важни теми ще ракрият забележителна парламентарна подкрепа за новото правителство, добави журналистът в предаването на екипа на радио „Варна“.

Независимо, че министри няма да веят партийни байряци, ние ще знаем всичко за тях, подчерта Андай.

Всички 7 партии и коалиции, прескочили 4-те процента, искат по-дълъг живот на 50-ото Народно събрание, а държавният глава ще се възползва от скандали в него и евентуално в правителството, за да положи основите на бъдещата пропрезидентска партия, добави той.

Според него към новото правителството ще се върти стъпка по стъпка и с търпение, а политическата новина на деня (15 юни) е странният прочит на изборни резултати от съпредседателя на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков.

Той се анонсира за успешен и след третото място на изборите, защото 300 000 души гласували против Бойко Борисов, отбеляза Андай и подчерта: По неговата логика излиза, че останалите 300 000 избиратели, които напуснаха ПП-ДБ са предпочели лидера на ГЕРБ пред Кирил Петков и компания.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/6/24 10:09

    Ето така се разви една проста жетейска драма. Тръгна смело от „Росенец“, после пи „мазно турско кафе“ в скута му, за да се стигне до това човек да се прибере в семейството си, където никой не му иска оставката.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.