24rodopi.com/Образование

Десетокласникът Сейрула Лютви от СУ "Петко Рачов Славейков" за втора поредна година е част от националния отбор на България за международната олимпиада по английски език, която ще се проведе в румънския град Констанца през септември. Сейрула се яви на интервю пред националната комисия и представи своите разсъждения по избрано от него литературно произведение и за поредна година впечатли журито с начина си на мислене и високото ниво на владеене на езика на Шекспир.

„Обадиха се на Сейрула, че пак е избран в националния отбор. Решихме да изберем да се състезава за C1 ниво този път. Другите двама за това ниво са Антон и Джесика,  които спечелиха миналата година златния медал в отборното. Така че още по-добре за него, вече работиха заедно и сега пак ще имат шанс да си го повторят“, със задоволство споделя Цветана Лафчиева, учител на Сейрула по английски език и главен „виновник“ за постиженията му в тази област през последните години.

Освен подготовката за международната олимпиада амбициозният десетокласник се занимава и с предстоящото само след дни участие в Летния обучителен лагер на sCOOL Media, който ще се проведе до 8 юли в град Велико Търново. След кандидатстването си с кратък журналистически материал Сейрула бе одобрен за участие в лагера, а историята му – публикувана в уебсайта на младежката медия. Лагерът се организира от комисията Фулбрай и Асоциацията на европейските журналисти в България. Миналата година три момичета от „Славейков“ участваха в него.

Със сигурност на Сейрула му предстои напрегнато лято, тъй като той е и делегат на конференцията за 10-ия цикъл на Диалога на Европейския съюз по въпросите на младежта.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/6/24 08:50

    Човече, и десет живота да изживееш, пак няма да можеш да стъпиш и на малкия пръст на Багдасаров. Когато направиш толкова за града, за образованието и за спорта, колкото него, тогава ще имаш право да го критикуваш. А дотогава си оставаш просто жалък комплексар.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/6/24 12:51

    Не е толкова колкото кутгутяка.
    Ангел къде къде е по добър.Но не търси къде да се изяви като теб.Гледай си безмозъчната А...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/6/24 12:20

    Багдасаров е номер 1.Директор.учител.БСПар

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/6/24 15:28

    Браво на Сейрула! Успехите му са резултат от сериозната подготовка при Динко Георгиев!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.