24rodopi.com/Политика

"На практика няма как да се състави правителство", обяви Бойко Борисов.

ГЕРБ-СДС е на консултации за съставяне на правителство при президента. Партиите се държат предизборно, недоволства лидерът на ГЕРБ.

"Изминаха две седмици от изборите, които ви отредиха статута на първа политическа сила. Този резултат ви натовари със задачата за сформиране на правителство. Предстои да ви връча проучвателния мандат", обърна се към Борисов президентът Румен Радев.

Днес бе даден ход на първата конституционна процедура преди връчването на мандатите за съставяне на кабинет със среща с победителя на изборите, следват срещи с другите парламентарно представени сили. Припомняме, че големите очаквания са към третия мандат, с който да се състави експертно правителство. Той бе поискан от „Има такъв народ“.

Пред президента лидерът на ГЕРБ посочи, че има усещане за пренасищане и състезание между партиите заради честите избори. "Преднината ни беше 11%. Партиите не могат да излязат от предизборната си реторика. Всички се държат сякаш предстоят избори, а не да се състави правителство. Последните и предпоследните поставят условия и предварително чертаят линии как да се движат мандатите. Демокрацията подрежда партиите по волята на народа. Сега излиза, че на практика няма как да се състави правителство. Избирателите на ГЕРБ-СДС не искат тя да побеждава, а да получават Денков и/или експерти. Не искат друг да ни представлява. Не искат предпоследният да казва какво да става. Не виждам как може да се случи нещо с друг освен с първия мандат. Ще положим още усилия, но от ИТН вече казаха, че с първия и втория мандат не може. Трябва да се мисли за 4-годишно управление и да се сглоби правителство. Чувам само заклинания и кой колко е велик", заяви Борисов.

Снимка: БГНЕС

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Промяна в изборното законодателство, което сочат резултатите. Партиите не могат да се справят, само се разходват пари, потъващи в пясъка. Ако не се вземат адекватни решения ще се вдигат данъци и инфлация, на гърба на и без това на изстрадалия данъкоплатец, пък и сивия сектор ще процъфтява.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.