Скъпи братя и сестри мюсюлмани,

Уважаеми сънародници,

Аллах Теаля е благоволил да дари някои времена с особеното предимство на ибадета, който в тези дни е по-възвишен и носи по-голяма награда за извършените добри дела.

Такова време са денят Арифе и Курбан Байрам. В тези свещени дни Аллах приема молбите на онези, които правят дуа. Опрощава греховете на тези, които се покайват и помага на угнетените.

Курбан Байрам е кулминацията на делата на хаджиите, но също така е и чудесна възможност за мюсюлманите, които празнуват по родните си места.

В дните на Байрам е характерен Текбирът, чрез който възхваляваме Аллах Теаля и изразяваме своята благодарност към Него.

Курбанът не е просто месо за консумация - той е израз на признателност към Аллах Теаля и възможност за равносметка. Човек може да жертва животни или част от имуществото си, но никога не трябва да жертва вярата и достойнството си! Вярата в Аллах, човешкият живот и човешкото достойнство са неприкосновени и с тях не бива да се правят компромиси!

Споделянето на курбанското месо е човешки жест на съпричастие към проблемите на другите. Затова искам да изразя благодарност към всички мюсюлмани, които дариха средства за курбан за хора в неравностойно положение.

Аллах Теаля приема дуата в тези дни и ние се молим само на Него да ни пази от заблуда, да се смили над нас и да напътства целия български народ!

Честит Курбан Байрам!

Kurban Bayramınız mübarek olsun!

Мустафа Хаджи, главен мюфтия на мюсюлманите в България

 

Скъпи братя и сестри мюсюлмани,

Обръщам се към вас в благословените дни на светлия празник Курбан Байрам.

Честитя ви този голям празник и ви желая здраве, благодат и просперитет във всички начинания.

В тези дни, които символизират помирението и опрощението, желая мир и разбирателство на всички вас и вашите семейства.

Изразявам своята искрена благодарност за това, че заедно успяхме да постигнем много добри резултати на току-що отминалите избори и вярвам, че заедно ще успеем да работим за постигането на по-добър и по-сигурен живот за хората в България.

Честит Курбан Байрам!

Делян Пеевски, председател на ДПС

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.