24rodopi.com/Коментари/Политика

Журналистът Илхан Андай посочи голямата грешка на Доган и обяви: Започва процес по пречистване на ДПС! Това пише novini.bg за разговора с Илхан Андай от 24rodopi.com в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

„Оставката на Хюсменова е действие, което заслужава адмирации и плаче за подражание от немалко други депутати, които нямат принос за отличния общ резултат, постигнат от ДПС на парламентарните избори. Хюсменова си отива за слаби резултати и само заради тях.

7 883 гласа е недостатъчен резултат за Варна, традиционно е зле в област Пловдив, където сега ДПС получава подкрепа от едва 6 427 гласа, 15 861 гласа в традиционен район като Шуменския заслужават оценка „Среден“, сравнимо с постигнатото от другите депесарски региои.

Ето аз ви изброих само 3 от регионите, където не са готови да вървят в ритъма на „новото начало“ и от такива кадри губи партията, съответният регион, дори етносът. Вярно има мандати, но това е дар от системата „Хеър-Ниймайер“ и от общата ниска избирателна активност“, заяви Андай.

На въпрос на водещата Наделина Анева за връзка на оставката на Хюсменова с оставката на областния председател на ДПС във Варна Сали Табаков, който е арестуван след акция на Комисията по противодействие на корупцията, журналистът коментира:

„Връзката със скандалния Сали Табаков е само регионалното покритие - той беше областен партиен шеф във Варна, а тя се оказа водач на регионалната листа. През годините Хюсменова и Табаков са имали коренно различно присъствие под знамето на партията - от нейното определено е имало добавена стойност за партията, от неговото май само за него. И двамата заслужено си тръгват - тя защото вероятно не се вписва в новите стил и темпо на работа в партията, а той заради порочности на гърба на партията. Тя ще е доволна от себе си, Табаков определено ще хленчи и ще се опита да дърпа надолу партията“.

За скандалите около зам.-председателя на ДПС Айсел Руфад, Андай каза:

„Айсел Руфад е от онези дълголетни активисти на партията, за които има един вътрешнопартиен термин „парашутните части на ДПС“. Тя беше спусната изненадващо за зам.-преедседател на ДПС. Винаги е била на избираеми позиции в Шуменската листа, но винаги е отстъпвала депутатското място. Този път ни бе дадена вътрешна информация – на екипа ни в Шумен, където имаме сайт, че Руфад има нужда от имунитет и ще направи всичко възможно да влезе в парламента. Оказа се, че не е блъф, не е партенка.

Тази жена с влизането в парламента губи силната позиция на номер №1 в партията в един от силните региони на ДПС. И възелът се разплита с акция на Комисията по противодействие на корупцията, която влиза в Община Нови пазар и акцията е във връзка с дейността на Айсел Руфад като зам.-кмет на тази община.

Има и едно странно движение на нейния съпруг, който по времето ППДБ бе изтеглен от икономическа полиция във Варна в родния Шумен, където стана втори по значимост в този сектор. Преди дни той е понижен и изпратен на скромна служба в периферията. Шефът на полицията, който довчера е харесвал особено много подчинения си заради позициите на съпругата, вече го е отписал. Вероятно съпругът на една от зам.-шефките на ДПС ще напусне полицията, а самата тя ще понесе санкции и като партиен пост, и като присъствие в парламента.

Освен всичко нейната оставка бе поискаха от изселниците, където тя се провали на изборите…“.

На въпрос дали случващото се в някои региони на ДПС е пречистване в партията, Андай коментира: „Пречистването е много актуален въпрос, който изплува между редовете на официалните съобщения. Ние с вас в момента фокусираме вниманието на зрителите и онази част от обществото с афинитет към политиката и процесите в нея за това, което ще се случва в ДПС в следващите часове и дни. Определено това е здравословно за ДПС и урокът на времето, защото огромната грешка, която Ахмед Доган правеше през годините е, че без обяснение пред избирателите „изритваше“ от партията оцапани и корумпирани кадри - от висши партийни функционери до министри, но техните далавери и дори кражби не стигаха до прокуратурата. Защото сакън да не се лепне петно на партията, въпреки че корупцията е заболяване на абсолютно цялата партийна система в България. От това мълчаливо „шутиране“ на „черните овце“ навреди на ДПС, защото реално твърде дълго продължи демонизирането на движението, а куриозът е че много корумпирани бивши депесари сега дори излизат в медии и дори с укор към партията, в която ако не бяха на опашка за постове, щяха да се останат по родните села и нямаше да разполагат с милиони днес“.

„Първата и втората политически сили (ГЕРБ-СДС и ДПС) анонсират „Искаме да направим кабинет“, останалите пет се молят „Дано да направят“, но за пред избирателите говорят друго. Партиите играят театър за пред избирателите, за да оцелеят като обществен имидж и като готовност за електорална подкрепа при евентуални нови избори, независимо кога ще са те“, каза още Андай в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS за възможността да имаме редовно правителство в рамките на 50-ото Народно събрание.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/6/24 08:44

    Илхан трябваше да добавиш, че абсолютно всички са в парламента заради имунитета и кюфтаците..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен27/6/24 13:31

      А ти защо си вън от парламента или не харесваш кюфтаци

      Изтриване
  2. Анонимен27/6/24 17:34

    Не само заради имунитета и кюфтаците, но и заради големият келепир . Колко само обикновени хора вече отдавна станаха господа . На някои даже им целуваха ръцете преди да станат .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/6/24 20:51

    Всичкииииии крадливи,корумпирани,некомпетентни Калинкииииииииии ВЪН ВЪН ВЪН от ДПС
    В всичкииииии общини е пълно с такива Калинкииииииииииии

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/6/24 21:28

    Не случайно най много наведени и прегърбени хора има в кърджалийския вилает.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.