24rodopi.com/Общество

Много гореща седмица, размекнаха се мозъците, а политиците прегряха. До червено. Най-ниската избирателна активност в историята на страната ни. 70% от избирателите останаха в опозиция на цялата партийна система.

Имаме си вече и някакъв „нов играч“ в парламента. От съмнителния за разни схеми „Исторически парк“ във Ветрино към политиката. Историята като „ентъртеймънт“, забавление демек, в американски стил. То и цялата политика си е ентъртеймънт. Шоуто на недоразбралите. Сега се умува кой щял да прави нов проект, че да обере тия 70 на сто недоволни. Каквото и да се случи, това няма да стане. Количеството на ядосаните ще расте.

В алтернатива могат да се превърнат самите партии. Алтернатива на самите тях. Вашингтон, Брюксел - да, но и повече България в думите и действията. Това е нужно. Народът не бе питан за нищо, няма и да го питат. Наричаха го прост и какъв ли не още. Е, сега дали проумяха? Дали разбират, че политика тип „Макрон“ на българска почва не вирее. Щото и френският президент вече чу камбаната за себе си. Българският народ има изключителен инстинкт за самосъхранение. Той действа на подсъзнателно ниво. Усеща кога нещата не вървят в правилна посока и това може да донесе опасност. И наказва така, безмълвно. Партиите в целия спектър. И единствено от тях зависи да се сътвори алтернатива.

Защото докато се контят за приема в някое посолство, ще продължат да бъдат наритвани в кварталната кръчма. Засега индиректно, само с бюлетини. И им предстои бавна и мъчителна смърт.

Всъщност, към момента единствено от ДПС се усетиха. И всичко тръгна в друга посока след онова послание на Ахмед Доган, че партията се превръща в корпорация и трябва да се върне обратно при хората. Апропо, именно те са важни. И те бяха прецаквани и тях наричаха прости. Дори от една формация имаха нахалството преди години да се нарекат „умни и красиви“. Самото твърдение поставяше на изпитание търпението. Значи ли това, че останалите са тъпи и грозни? В една държава веднъж опитаха да се намъкнат в ролята на „висша раса“…

Това е положението. И ни президентът Радев, ни който и да било ще може да „обере“ 70-процентния вот. Защото доверието е изгубено изначално. То трябва да се гради отново само и единствено с действия. Който го проумее, ще оцелее.

Мантрите „Ама нали сме в ЕС, в НАТО, това е постижение“ вече не вървят. Други постижения искат тези от 70-те процента…

 

Бойкикев хвърли оставка. Това е Христо Иванов. Известен с отечественофронтовската фамилия на майка си, с която сам се изтъкваше. Човек с трудов стаж единствено в политиката. Човекът ДБ заяви в интервю, че САЩ отстъпвали от позициите си тук. Бягали, сиреч. Изоставяли ни. Защото имало предоговаряне на силите.

Няма ги новите господари, слугите напускат, с други думи.

Христо Иванов обаче се надявал това предоговаряне да не било правено върху „салфетка“. Защото вече сме живели върху салфетка. Пропусна да спомене, че целият му род, свързан с БКП, изключително добре си е живял върху тази салфетка.

Христо Иванов вече бяга, защото САЩ отстъпват. Беше ясно. А толкова забавно беше със заголения му задник, докато се търкаляше по Росенец, а после в скута с мазното турско кафе.

Но не го мислете. Имал имоти в Брюксел…

Всъщност, оставките на Христо Иванов не са това, което трябва да са. Той пак ще се появи на парламентарната трибуна и ще говори сякаш не е било лошото, което той сътвори.

 

Стига с изборите. Какво показват множество проучвания в последните години в САЩ и европейските страни.

Западната младеж дори не иска да се бие за родината си, камо ли за Украйна. Младите хора няма да се изправят да защитават собствената си страна, което означава, че няма да се бият за своите съюзници. Едва 1/3 били готови.

Така че всеки лидер, който не спира да плямпа за война, е редно да даде личен пример. Само че видно от физиологията им, коленцата бързо ще омекнат.

 

У дома. Пикли на по 12-13 години пребиват своя връстничка. Ритат, скубят и, разбира се, снимат, за да се изпъчат после. Всичко заради футболни пристрастия. Заради отбори, пълни с манекени и танганайци. Без да обиждаме бившата държава Танганайка.

Значи при нас младежта е готова за война. Със самата себе си. Урсула само може да ни завиди. Тя, акушерката, било то с биография на военен министър, толкова искаше да разкъсва враговете, ама…

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/6/24 10:00

    Измислям път с пристанища и саги.
    Измислям си посоки от тъга.
    От себе си бих искал да избягам. –
    От себе си. От себе си. Сега!...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/6/24 15:09

    От този боклук се почна......От Росенец.....стачки.....мафия.....вън....Юмрук на Радев.....той докара.....шарлатанита От Харвард....А ДА ВИ Е ЧЕСТИТО БЪЛГАРИНО......

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/6/24 15:11

    ПИНОКИЙО БОЙКИКЕВ -КОМУНИСТ ДОЛЕН

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/6/24 15:15

    Очаква се да има нови партии със следните имена: 1.Чисти ръце 2.Младежка хуманитарна партия 3.Продължаваме с измиването и ...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/6/24 15:47

    С мръсно подсъзнание, съзнателна акция Росенец, в скута мазно турско кафе. Ето кой е той!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/6/24 16:15

    Тези уш политици говорят за по добра България.Той когато не беше още политик имаше твърдения че получавал 180 000 долара като безработен от САЩ.Вярноли незнам знам едно те не служат на РБ те са кукли на САЩ както имаме кукли и на РФ

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/6/24 21:04

    Папуняк ! И той си има последователи! Най вече тоги. Нямам комонтар, смях и ....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.