24rodopi.com/Общество

Гвардейците се превръщат в живата емблема на град Кърджали и участват във всички тържества и патриотични инициативи на общинско ниво.  С основаването на първия ученически гвардейски отряд в Езиковата гимназия в Кърджали се полага началото на нещо ново, нещо грандиозно, което да трупа успехи, опит, признание и последователи. Младежите с гордост обличат гвардейските униформи, носят сабя-копие на парадната сабя на българския цар Борис Трети и славят името на своя патрон Христо Ботев из страната и чужбина.

Времето и стотиците участия оказват влияние върху целостта и визията на сабите. Днес вече те са тежко повредени и макар старателното съхранение и визуално закърпване имат естествената нужда да бъдат сменени.

Сигурен съм, че всеки от нашите съграждани изпитва гордост, когато на всеки от големите ни празници види нашите момчета и момичета. Голяма част от семействата в Кърджали са свързани с историята на отряда. Вече над 350 младежи са обличали униформата и са вдигали саби "за почест"! Време е обществеността в Кърджали да подаде ръка към младежите-гвардейци, за да може децата ни да усетят, че енергията, която предават на хората се връща обратно при тях, защото не минава празник, в който те да не внесат тържественост със своето участие“, казва ръководителят и хореограф на гвардейците Христо Момчев.

Кърджали е за пример със своите младежи! Вече 19 български града следват идеята за създаване на младежки гвардейски отряди. Сигурен съм, че обединени ще дадем добър пример, за това как се грижим за това родолюбиво дело!“, допълва Момчев. Гвардейците имат нужда от нови саби, които да бъдат закупени с дарения.

БАНКОВА СМЕТКА: УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО „ХРИСТО БОТЕВ“

BIC: FINVBGSF

IBAN: BG92FINV91501000270036

ВАЛУТА: BGN

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА

ОСНОВАНИЕ: За нуждите на гвардейския отряд

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/6/24 16:25

    Крайно време е да се включат Областна администрация и Община Кърджали!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/6/24 17:27

      Ако те не мога да помогнат, обърнете се към г- н Пеевски! Със сигурност ще помогне, нали е представител на нашата област!

      Изтриване
    2. Анонимен11/6/24 00:58

      Те до сега и все още са на хранилка в общината

      Изтриване
    3. Анонимен11/6/24 11:15

      Какво значи на "хранилка в общината" ? На тези деца не им се плаща, не получават нищо материално, не получават някакви облаги. Не замесвайте децата и това което правят с хранилки и т.н...грозно е! Вижда се, че правят всичко от сърце, с много любов, старание и труд.

      Изтриване
  2. Анонимен10/6/24 16:51

    Абе вие нормални ли сте?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.