24rodopi.com/Образование

И тази година за членовете на училищния журналистически клуб „Публична реч“ към Езиковата гимназия в Кърджали не изневериха на добрата традиция да печелят награди от престижни национални литературни и журналистически конкурси.  Мариана Лозева е носител на специалната награда на Националния ученически конкурс за журналистика „Гео Милев“ – Стара Загора. Темата на конкурса беше „Нашият свят“, а целта му да се развиват таланта и творческото въображение на учениците, да се утвърдят  общочовешките ценности, както и да се провокира участниците да отразяват теми и проблеми, които ги вълнуват.

Общо 158 участници се конкурираха за Специалната награда, но най-достойна за нея се оказа  Мариана. Десетокласничката добави още едно постижение към колекцията си от литературни награди – 3-то място  на  Националния литературен конкурс за млади таланти на името на Тодор Влайков в гр. Пирдоп. В него тя се включи с разказ на тема, свързана с моралните ценности на съвременното българско общество.

Добрите новини преди лятната ваканция не спират да радват учителите и учениците от ЕГ „Христо Ботев“. Джерен Мехмед от десети клас спечели специалната награда за есе в Националния конкурс, организиран от Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ Стара Загора“, организиран  под егидата на Националния дворец на децата, РУО – Стара Загора и Министерство на образованието. Повод за гордост е и наградата на десетокласничката Беррин Алиева, която е класирана на трето място в същата категория. Творческият подход и отношението към света на животните беше високо оценен от журито, което оцени най-добрите есета, рисунки, късометражни филми за участниците, състезаващи се в три възрастови групи.

Ръководството на гимназията поздравява отличените възпитаници на гимназията и им пожелава бъдещи успехи в света на словото и таланта.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.