24rodopi.com/Общество

„За мен е голяма чест да поема този пост. Кърджали винаги е бил пример за толерантност, добросъседство и отлични взаимоотношения между хората. Този модел ще го пренесем на ниво управление. Тук няма предаване на властта, защото ще работим в екип с Никола Чанев. Ще се възползвам от неговия опит. Нормално е да имам нови управленски виждания, но не и в противоречие на работата до момента“.

Това бяха първите думи на Ресми Мурад като областен управител на Кърджали. Досегашният титуляр на поста Никола Чанев става негов заместник, а преди размяната на кабинетите, Чанев му подари реплика на Конституцията на България.

„Конституцията винаги трябва да бъде водеща в нашите действия“, посочи Ресми Мурад.

„Регионалната власт е с ограничени правомощия, но може да бъде добър посредник между местното и централно управление. Ще положим всички усилия заедно да търсим решения на въпросите, които са залегнали в дневния ред на жителите на областта“, допълни Мурад.

Новият областен управител посочи, че ще се запознае с етапите на различните процедури по Обходния път на Кърджали. Той обърна внимание на летния сезон и произтичащите от засушаването проблеми с безводието в редица населени места. В най-скоро време той ще проведе среща с кметовете в областта, за да бъдат коментирани приоритетните въпроси за решаване.

„Всички служители в Областна администрация ще бъдат ангажирани в това да бъдат в помощ на гражданите. Само така бих бил удовлетворен, че съм областен управител“, посочи Ресми Мурад.

„За мен е чест и удоволствие да предам щафетата на политик с такъв огромен опит. С три мандата като кмет, областен председател на водещата партия в региона и втора сила в страната. Сигурен съм, че той ще надгради постигнатото. Дал съм всичко от себе си животът на съгражданите ни да е по-добър. Но и все още им дължим много“, заяви Никола Чанев. Той допълни, че оставя на наследника си една работеща и модерна администрация.

 

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/6/24 12:37

    И отново дъвката "Обходен път"!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/6/24 13:13

    Честито Ресми!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/6/24 13:22

    Това за модерната администрация го слушаме вече 20-25 години. Половината служители са от онова време на СДС, ДСБ, ДБ, ГЕРБ. Какво направиха до досега? Направиха едно голямо нищо.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/6/24 13:37

    Ще им плащаме заплати. Радвайте се.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/6/24 13:48

    Ардинци знаем, че можете да работите за всички хора. Покажете какво можете и че щесте областен на всички граждани. Запазете мира и толерантноста в населението както правехте в Ардино! Минаха години, но Ардинци няма да забравим какво направихте за нас. Успех!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/6/24 14:16

    Спрете се малко с тези модели. То модел Джебел, модел Ардино и т.н. се стигна до бутикови градчета. Кой ще направи хората.....)))

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/6/24 15:40

    Отиде Иван дойде Драган нищо ново под слънцето.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/6/24 16:35

    Джбел е моделът която трябва да се върви

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/6/24 13:54

      Ти от къде си? Не си Джебелчанин, на 100%. Не останаха хора от Джебел, 80% са гелмета.

      Изтриване
  9. Анонимен28/6/24 17:54

    "Всички служители ще бъдат ангажирани"! Т.Е. досега явно не са били!А обходният път за по-пряко ще минава през Ардино!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен28/6/24 18:29

    Все още се използва понятието толерантност, което предполага поносимост към същестуващо разделение на общности по различия в култури, бит, статус, религиии т.н. Че и паметник щяха да изградят за толерастията на една характерна категория хора.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен28/6/24 20:46

    Защо не се публикува истината за проблема с кучетата в града? Хората трябва да са наясно с вината на Чанев и Караянчева.
    Колко хора пострадаха. Ново начало може да има, когато се посочват виновните.,не същите лица да се хилят и да им плащаме заплатите.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен28/6/24 22:14

    Браво Ресми Мурад! Честито на област Кърджали! Имате много умения и опит, които трябва да се взаимстват от всички политици на ръководни постове, включително на национално ниво. Имате най-вече отношението към хората, което за съжаление или го имаш или не, а Вие го имате! Успех!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен28/6/24 22:32

    Добър финал в ДПС за Ресми Мурад. Вече е висш държавен чиновник. Край с партийната кариера. Дай боже всекиму....

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен29/6/24 12:15

    Ресми Мурат като областен разгледай проблемите с бездомните кучета и пътя към джамията микробусите едвам минават Рамадан Вели.в името на лични облаги Кафе машини на пътя пак са на Рамадан Вели

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен29/6/24 12:23

    Нова ера за турците в България.,благодарение на Д. Пеевски.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен29/6/24 13:27

    Ново историческо начало за Кърджали, благодарност на Пеевски.Старите изтъркани положения от соца поетапно трябва да се реформират с новите демократични. Старото мислене което преобладава час по скоро трябва отстъпи и да остане в историята. Пълна подкрепа за смяна на пенсиите директори! Те дърпаха назад новото.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен29/6/24 14:20

    В периода на управление на областната администрация и областта Назми Мюмюн БСП и Муса Юсуф ДПС се наложиха с качествено нов стил и методи на работа и да създадат психологическа НАГЛАСА на нормалното, различна от периода И. ТаушановаГЕРБ.От общините идваха експерти и ръководители до Обл. администрация без страх и притеснения по парт.и друг признак.Те изразяваха открито свободата и своето качествено ново човешко самочувствие.Гражданите на Кърджали търсиха и двамата с човешко ДОВЕРИЕ!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен29/6/24 15:05

    Това момче е способно и с чиста душа, тези, които му помагат се чувстват удовлетворени някак като хора. Успех на всички !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.