24rodopi.com/Коментари/Политика

Реалният победител на тези избори е Делян Пеевски, а резултатите показват, че народът не желае за премиер Бойко Борисов. Пеевски е убеден в правотата на това, което прави, и подкрепен от вота на хора иска стабилно правителство, докато при лидера на ГЕРБ се наблюдават двама Борисовци – иска да управлява с ДПС, но без „улична енергия“ срещу кабинета му, за което пък разчита по евроатлантическа линия да укротят ПП-ДБ.

Това коментира в сутрешния блок на bTV Илхан Андай от 24rodopi.com. Журналистът, бившият министър на околната среда Емил Димитров – Ревизоро, и политологът Христо Панчугов коментираха ситуацията след проведените на 9 юни парламентарни избори.

От години има нагласа за правителство на ГЕРБ и ДПС, но Борисов и този път не изпълни нормата, докато ДПС я покри. Андай е сигурен, че Бойко Борисов иска да направи правителство с ДПС, стига после улицата да не протестира срещу него. А Делян Пеевски има стратегия за съставяне на стабилно правителство с пълен мандат, но непредвидимият е Бойко Борисов, каза журналистът пред bTV.

„Има двама Борисовци. Първият Борисов е готов на партньорство с ДПС и трансфер на малки играчи като „Има такъв народ“ и „Величие“. Вторият Борисов мисли какво ще кажат евроатлантическите партньори.

В единия вариант се надява да няма улична енергия срещу него, защото се цели в следващите президентски избори. В другия - евроатлантическите началници да вразумят ПП-ДБ и всичко да мине по-градивно и отговорно. Допускам, че ако това се случи - както ДПС подкрепяше без участие сглобката, така ПП и особено ДБ да гласуват разумно в парламента за правителство. Резултатите показват, че избирателите не желаят Бойко Борисов за министър-председател. Проблемът е, че той не създаде друг лидер в ГЕРБ, както Ахмед Доган създаде Делян Пеевски“, каза журналистът.

Победата на Пеевски не е в локален план, каквито бяха победите на ДПС досега, този път с мандата са покрити над 90 на сто от регионите, подчерта Андай. „В Кюстендил, където има символично ДПС, само със стратегията „Пеевски“ е постигнат по-висок резултат от този в родното място на евродепутата Илхан Кючюк“, даде пример той.

Евродепутати от ДПС ще станат Илхан Кючюк, Елена Йончева и Танер Кабилов, заяви Андай.

Цялото предаване - вижте тук


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.