24rodopi.com/Регион

Община Кърджали продължава да предоставя храна по проекта „Топъл обяд“.

Чрез подпомагането се цели да се осигури здравословна, разнообразна и питателна топла храна за обяд на хора, които не са в състояние сами или с помощта на свои близки да си осигуряват такава.

Стойността на проекта е в размер на 6 078 461,76 лева.

Срокът за изпълнението на услугата е от 1 октомври 2022 г. до 30 септември 2025 г.

Проектът се реализира на територията на цялата община, като услугата се предоставя в работните дни от месеца. Топлият обяд включва – супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт.

Принадлежността на идентифицираните лица към допустимите  целеви групи се потвърждава от Дирекция „Социално подпомагане“-Кърджали. Необходимата документация от кандидат-потребители се приема всеки работен ден от 8 до 12 ч. и от 13 до 17 часа в сградата на Общината и Домашен социален патронаж, както и в кметствата по населени места.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/7/24 16:30

    Кметовете одобряват само лоялни към дпс

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/7/24 16:38

    Има злоупотреби с това хора които не им се полагат също го получават

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/7/24 17:04

    Този обяд поне веднъж да опитат социалния патронаж или общинския кмет ако на тях им харесна може и другите да ги ядат храната не става за нищо

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/7/24 17:16

    Няма ли програма за подпомагане на крадливите политици богаташи, сигурно много ги е жал за тези 7 милиона похарчени за старците.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен31/7/24 12:35

      Това е по европейска програма, там могат да си се "подпомагат" само от фиктивни фактури, грамаж, надути цени, брой реално и фиктивно включени в храненето и всякакви разходи по обслужването.

      Изтриване
    2. Анонимен31/7/24 12:37

      Колко души се изхранват с тези 6 милиона?

      Изтриване
  5. Анонимен30/7/24 18:53

    Подпомагане на младоженците няма ли.? Годеницата иска сватба. Но пари за бира нямам. Но искам да се женя вече и една сватбичка да вдигна. Да си понаиграят всички приятели и душмани.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/7/24 19:07

    Определянето на хората е тендециозен,няма справедливост.Не се сьобразяват с нормативни документи.Селския дерибей определя кой ще е?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен31/7/24 17:32

    Един пример от село. Самотен старец на възраст, не може да получава храна, поради "висока" пенсия нищо че е едвам се движи, а другите, които живеят с децата си и бачкат по нивите като катъри, им се полага храна.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.