24rodopi.com/Политика

Към настоящия момент в деловодството на Министерството на финансите не е постъпвало писмо от Джевдет Чакъров относно тежките му обвинения от миналата седмица.

Във връзка с медийното изявление на съпредседателя на ДПС г-н Джевдет Чакъров за оказван натиск върху народни представители от ДПС и обявеното, че е изпратил писмо до министъра на финансите с въпроси дали е имало организирана среща с НАП и КОНПИ, има позиция на заместник-министър председателя и министър на финансите Людмила Петкова.

Позицията на вицепремиeра:

Категорично се противопоставям на манипулативните твърдения на г-н Чакъров за участието ми в задкулисни политически договорки, внушаващи съмнения в обществото за „злоупотреба с власт и служебно положение“, както и за политическа зависимост на институциите.

Представената пред медиите от г-н Чакъров невярна информация с недоказан източник, уронва не само доброто ми име и репутация, но и престижа на държавните институции и на служителите, които работят в тях, както и на Република България като цяло.

Недопустимо е политик и народен представител, положил клетва в Народното събрание „да спазва Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководи от интересите на народа“, да подкопава устоите на държавността и на правовата държава, създавайки невярна представа за мен и моите действия, както и за работата на две от най-сериозните и престижни държавни институции в страната.

С недоказаните си твърдения г-н Чакъров създава усещане в обществеността за неспазване на законите на страната, за незачитане независимостта на институциите и използването им за разчистване на политически сметки, което освен, че не е вярно, руши доверието на обществото в институциите.

Призовавам г-н Чакъров да не залага авторитета на Република България пред европейските и международните ни партньори за постигане на личните си политически амбиции, внушавайки съмнения в безпристрастността и независимостта в работата на българските институции, и за неспазването на един от основните принципи на правовата държава - върховенството на закона.

Репутационната цена, която плаща държавата ни от подобни твърдения, е висока“.

Снимка: агенция "Блиц"

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/7/24 10:35

    БИЗИМ ДЖЕВДЖЕТ ГОЛЯМ ЧОВЕК СТАНА ИМА СИ АТОМНА ЦЕНТРАЛА

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/7/24 11:00

      Джевдет Чакъров,с тая фамилия май,май е април.

      Изтриване
  2. Анонимен29/7/24 11:44

    Разбирам ги тия мишоци.Кат се опитам да взема кокала от моето куче и то не дава.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/7/24 12:58

      Че той свикнал само лъжи да говори. И сега помислил номера му ще мине като пред електората.

      Изтриване
  3. Анонимен29/7/24 11:51

    ЧАКЪР БЕЙ ВИЕ НА УМРЯЛО,ЗНАЧИ ИМА ЗАКЪДЕ ДА ГО НАСТЪПЯТ.

    ОтговорИзтриване
  4. Стоян29/7/24 12:15

    Ало доктор ли си незнам като такъв дали си добър но като данъкоплатец си кръгла нула интересно ще стане ако те ревизират като физическо лице,

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/7/24 12:16

    Тоя вече съвсем изкуфя

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/7/24 12:27

    Прокуратурата ,озаптете тези престъпници,паднаха толкова ниско в очите на избирателите

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/7/24 13:51

      Прокоратура има за тебе и за мен.за тия крадци няма

      Изтриване
  7. Анонимен29/7/24 13:21

    Има ли Прокуратура и ДАНС в България....

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/7/24 14:09

    Май има...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен29/7/24 15:09

    ИНАЧЕ НА ТОЗИ ЧОВЕК ФИЗИОНОМИЯТА МУ Е КАТО НА МИШКА.ТИХО МИРНО НО РЪФА ЛИ РЪФА МИЛИОНЧЕТА ОТ ДАЛАВЕРКИ ЧРЕЗ СКРИТИ И ОТКРИТИ ПОСТАВЕНИ ЛИЦА. КАКВО КАДЪРНО СИНЧЕ ИМА.С 40-50 ФИРМИ СЕ ОПРАВЯ.СИГУРНО ПОВЕЧЕТО НЕ ГИ ЗНАЕ ЗАЩОТО СЕ ОТЧИТАТ ДРУГАДЕ С ПРОЦЕНТИТЕ БЕЗ ДА Е ВЛОЖИЛ И СТОТИНКА. БЕЗСРАМНИ И БЕЗКРУПУЛНИ МАФИОТИ ОБЛЕЧЕНИ В ДУПЕТАТСКИ МАНТИИ

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен29/7/24 15:55

    Съд и затвор

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен30/7/24 07:37

    Razochorovan sim ot tia nito Glas za tiah na izborite ne zaslujavat

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен1/8/24 07:51

    Renometo na Bulgaristan etnosa strada ot sichkata fashistka partizanska paplach v centralnia bulgar admin, kakto i po sveta penkiler sharlatan diplomaticheski missiioneri. Never Shengen!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.