24rodopi.com/Общество

В 5,30 часа са на терен до 13,30. Професия „Чистач“. Заплата между 650-750 лева чисто. Докато премитат улиците и край контейнерите, болшинството от тях проверяват и в кошовете. Дали няма нещо изхвърлено-като дрехи, обувки, които жените да приберат за себе си. Защото възнагражденията обикновено не достигат за купуване на нови…

Около 50 са чистачките, които оперират за сметопочистващата фирма в Кърджали. Толкова са и останалите служители. Може да ги видите да метат със съоръжения от миналия век, сътворени от тънки клони на дървета. Понеже им се полага по една… нова метла на месец. На служителите с камионите им се дават ръкавици веднъж на два месеца, коментират за 24rodopi.com работници, пожелали, разбира се, анонимност. Защото във фирмата глобяват дори ако запалиш цигара или отидеш до тоалетната, споделят още.

Това е положението срещу милиони годишно към фирмата за почистване, собственост на човека с прякор Вълка. Не се сърдете на чистачките, когато ги видите под сянка на дърво при жегите или с метла с подръчни материали.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/7/24 18:04

    А Доган и Фълка си поделят милиончетата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/7/24 07:50

      Не е много - само 40 милиона за пет години - падат се по 8 милиона на година.

      Изтриване
  2. Анонимен12/7/24 18:08

    Вдигнете заплатите на жените. Те са в студ и пек вън. Купувайте им метли, лопати каквото трябва по често. И най вече давайте им топла храна всеки ден и изисквайте работа от тях. Толкова ли е скъпо и трудно? Фирмите са с милиони печалба, собсвениците им в Дубай, Гърция, работниците мизерстват. Не само в този бранш.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/7/24 18:17

    Ем щом има вълци значи има овце, избиращи вече същите големи вълци и вълчета-дерибейчета в повече от 30 години. На тези чистачки трябва да се даде орден Стара Планина. Вместо това бившите комсомоли я дадоха на Проклятието на и за България. Терминал 2 е решението. Чао Южна Италия.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/7/24 19:35

    Който търси намира . По някога чистачките не знаят какво могат да намерят в боклужийските контейнери . Сутрин около 6 часа голяма олелия се чува от тях като преминават около блоковете .

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/7/24 21:53

    Робите на догановия робовладелец, а иначе и те са електорат на Правата и Свободите

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/7/24 22:39

    Какво може да мисли вълка за стадото овце...Права и свободи ли ???

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/7/24 22:39

    Тази дейност трябва да е на общината, а не да се дават на разни кърлежи да смучат.Работещите трябва да са с достатъчно добро възнаграждение и екипировка за да имате претенции за качествено извършване на задълженията им.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/7/24 18:05

    Пичове, това във Франция е една от най-добре заплатените "долнопробни" професии. 3 бона в евро. Млади момчета с малки камиончета по тестните уличики, сами вдигат контейнерите и ги изпразват и продължават. Чисти се само вечер, за да не се натоварва трафика.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.