24rodopi.com/Коментари/Политика

Властта носи пари. Но самите несметни богатства без власт са нищо. В това се убедиха куп бизнесмени, дори и най-големият – Васил Божков. Властта отвари врати, осигурява спокойствие, „чадър“, ако щете.

Така нареченият „преход“ създаде толкова партийни милионери, че партийната книжка стана по-жадувана от „зелена карта“ за САЩ и последващата измама „американска мечта“. Всяка една партия създаде подобна своя „аристокрация“, по същество с колхознически произход…

35 години по-късно една-единствена партия реши да изреже туморите, които накараха самите хора да се отдръпнат, да намразят, да не вярват. Един по един ДПС отстранява „старите муцуни“ в името на новото начало. И това е само първата крачка. Процесът ще е болезнен. Защото някои от играчите така са навикнали с властта и произтичащите от нея облаги, че смятат, че тя им принадлежи по някакво династично право. В момента те представляват следната картинка: с чували с пари чакат автобуса на селска спирка по регионите им. Но той не идва. И пътят е зле. В чакалнята още личат техни плакати с усмихнати лица от предишни избори. Но самата спирка е стара, ръждясала, грохнала. И те се озъртат и се чудят защо няма никой, няма и надежда. Тази спирка е виждана единствено от разлепените им плакати по време на избори. И те пак не успяха да разберат съществото на случващото се. Защото процесите по надяждане отвратиха обикновените хора и сринаха одобрението с минус 300 000 гласа.

И тези хора сега прописаха декларации за „Спасението на Ахмед Доган“. От кого? По същество подписките, голяма част от тях съмнителни, всъщност са за спасение на самите натирени.

Художникът Илия Репин има една знаменита картина „Запорожци пишат писмо до султана“. Литературният герой Остап Бендер, изпечен мошеник, решава да направи репродукция в духа на времето „Болшевики пишат писмо до Чембърлейн“ - щяла да се продава много. Нашата ситуация пък в момента е „Милионери пишат писмо до Сарая“.

Процесът „Ново начало“ ще е труден и болезнен, за някои хора. Но той ще спаси партията, която за последните 15 години е загубила 300 000 гласа. Електоратът не иска във властта хора с дебели сметки, на които „не са им виждали очите“. Защото последните не спасяват Доган, спасяват себе си, чрез властта. Старото им бе удобно.

Но хората вече искат ново и то да е в тяхна полза.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/7/24 09:49

    Туморите, които режат сега, са дело на Сарая. Един път избрани и назначени, остават до края във властта. Цинични, нагли и прости. С купени дипломи от престижни университети и назначени от г-н Доган я на блага службичка, я на партийна софра.
    И същите тия с купените дипломи, де факто изгониха младите и можещите, хората с високо образование да робуват в Западна Европа.
    Чак сега ДПС се е усетило, че нямат избиратели.
    Че анархията започна преди 20 години, къде бяхте ДПС?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.