24rodopi.com/Политика/Коментари

„Има едни думи на Ахмед Доган – „Аз създадох тази партия, аз ще я закрия“. Те преминават през годините през различно звучене и интересни възприятия – от това „Шефа се шегува умно“ през „Нервите на Почетния вече не издържат“ и стигат до днешното с въпросителна - „В епицентъра на прокобата ли сме?“, коментира пред Пик Тв Илхан Андай от 24rodopi.com.

„Ако Доган наистина е решил да закрива ДПС, то ние сме в перфектната политическа буря. И ние като журналисти можем да сме доволни и да кажем „Халал да ви е“, „Благодарим“ за топ новините посред лято.

Но ако Доган е в цветущо здраве, и е във форма, както междудругото често задават като акцент хора, които са били в летния „сарай“ или са говорили по телефона с него, и това здравословно състояние му дава заряд да мечтае за столетие и дори да чете научни статии дали човешкия ще се удължава, то тогава той трябва да отчете, че потъването на ДПС, което се случва в момента, гарантира тъжни години и за него. Ако щете и като бизнесмен, за неговите бизнеспроекти, да не кажа и по-тежки неща, защото са хипотетични и ме правят уязвим“, допълни журналистът.

Поводът за интервюто с него бяха показаните от медията снимки с много пари от тайната стая на бившия областен председател на ДПС във Варна Сали Табаков.

„Като журналист към разследващи журналисти – едно „Евалла“ заслужавате, попадение безспорно. Надявам се да има продължение разследването, за да получат читателите, а и следящите скандалите в ДПС какво е този огромен обем от пачки – мръсни пари, подготвен рушвет или нещо друго.

Като гражданин на България и данъкоплатец извира в мен гняв, разбира се, заради шашмите с публичните финанси, с парите на хората, в случая с доставката на автобуси.

И накрая като представител на етноса – срамувам се от такива представители, но бързам да отбележа, че в ДПС има много табаковци, но те не са представителна извадка на етническите турци или помаци също така, попадащите в тази категория, това порочно явление са едни лоши хора, които гушват пари и други облаги, криейки се под трите букви Д-П-С. А най-отблъскващото е, че този типаж висши функционери на партията използват етническия рефлекс, когато са загазили, когато са настъпили и оревеват орталъка, че видите  ли ние понеже сме етнически турци и ни репресират. Значи - когато „влачите“, когато „лапате“, няма вяра, няма етнос!“.

И още: „Тези хора имат пари и активи за няколко живота напред, но ако се наложи да направят дарение за партията, или за благородна кауза, не ги търсете. Ето сега, например, касата на ДПС е празна и ремонтът на централата не може да продължи. Аз ви давам новина -  строителната компания се оттеглила от централата след щурма на хората на Аталай и Чакъров в петък, 12 юли. Строителите имат да получават пари и не са убедени, че ще ги получат заради тази вражда. Мъжът на секретарката на Доган е звънял да се моли нещата да продължат по стария начин. Железният отговор е: Платете първо, после ще видим дали си струва да се довършат СМР-ата.

Излиза, че Джевдет Чакъров ще има луксозен кабинет, разширен след изхвърлянето от втория етаж на младите, а Доган няма да има.

Миналата седмица обяснявах на една журналистка за генезиса на опита за потопяване на ДПС в момента. Накрая се уморих и го обобщих в едно изречение: Едни пари се бият с други пари под арбитража на биг боса, който е останал без пари!

От едната са парите основно от бизнес, от другата страна – от комисионни, опорочени търгове.

От едната страна финансират партията, подпомагат я, а от другата – чувалите с мръсни пари са в ръцете само на тези, които източват през партията и на гърба на хора“.

„Относно Табаков, такива като него има в почти всеки регион. И те сега най-яростно подклаждат напрежението и сън не ги лови, защото Доган още не е решил как да се преодолее това препятствие, както той определи случващото се.

Доган изслуша депутатите и актива на МДПС и никой не разбра какъв ще бъде неговият ход. Доган чу от всичките, че те са готови да изпълнят това, което той реши. До един. Вие сами решихте и ми се доверявате напълно – това на този етап е посланието на Доган“, каза още Андай.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/7/24 19:30

    Новия девиз в регионите на ДПС е е ДПС без крадливите корумпираните грабливите алчните вечните депутатиииии и дерибеитеееее еее....да живеееее Пеевски и Новото начало....имам ли ПРОКУРАТУРА в България...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/7/24 23:38

      СОКОЛЕ СОКОЛЕ И ТИ СИ ЕДНА ГРАБЛИВА ПТИЦА. ГРАБЧО И САПУНИСВАНЕ НА РАЯТА С НАПЪЛНО НЕПОНЯТНИ СЛОВЕСНИ ЕКВИЛИБРИСТИКИ. НЕ ЗНАМ КАК ТИ СЕ ВРЪЗВАТ,ЯВНО НЕВЕЖЕСТВОТО И ПРОСТОТИЯТА СА ПОСТОЯННА ВЕЛИЧИНА .

      Изтриване
  2. Анонимен25/7/24 19:37

    Искаме всичкииииии крадливи и грабливи дерибеииии в централния кауш на топло при бай Ставри..само той ще ги превъзпита тези алчни и жалки индивиди....Къде е Доган ефенди и Защо мълчмиииии до кога тези дерибеииии ще живуркат на гърба на ДПС и на бедния народ...има и друг вариант с сопи и камъни да ги изгоним ,всичкииииии се знаят къде са тези алчни дерибеииии

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/7/24 23:44

      Добро няма и затова избираме между 2 злини,разбира се аз избирам по малката и това определено е Пеевски.

      Изтриване
  3. Анонимен25/7/24 22:44

    Az sım nadziratel v Pazardjişkiyat zatvor çakame deribeite s netırpenie...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/7/24 23:05

    Май ще е по добре да няма ДПС,само тогова ще изчезнат така наречените дерибеи и бъдещи и текущи.Пеевски ще оправи България нали господин Андай.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/7/24 08:33

    КАКВО ДА РЕШИ ДОГАТ КАК ДА ГО НАПРАВИ КАТО ДОСЕГА ВСЕКИ ОТ ДЕРИБЕИТЕ Е СЪЗДАДЕН ОТ НЕГО И СА СЕ ОТЧИТАЛИ РЕДОВНО И ПОЧТЕНО,Т.Е. ТЕ СА ВЗАИМНО ОБВЪРЗАНИ. ЗАТОВА СЕГА СИ МЪЛЧИ И ГЪРЧИ КАКВО ДА НАПРАВИ КАКВА ЕКВИЛИБРИСТИКА ДА ИЗВЪРТИ С НЕГОВИТЕ ФИЛОСОВСКИ РАЗМИСЛИ КОИТО САМО ТОЙ СИ ГИ РАЗБИРА. ВСИЧКИ СА ЕДНО ЦЯЛО И ВСИЧКИ СА В КЮПА. ПЕЕВСКИ САМО МОЖЕ ДА ГИ РАЗЧИСТИ ЗАЩОТО И ТОЙ Е МАФИОТ НО С ДРУГ ПРОИЗХОД НА ПАРИТЕ. ББ Е СКРИТ В ЗАСАДА И ЧАКА УДОБНА ПОЗИЦИЯ И ВРЕМЕ ЗА ДА СТРЕЛЯ

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/7/24 09:48

    Очаквайте ДПС да се закрие и да има две нови партии на Пеевски и Доган

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/7/24 09:49

    Доган ще си пречисти партия си от Дерибеите и ще сложи послушни младежи

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/7/24 09:52

    Много точен анализ, поздравления

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.