24rodopi.com/Коментари/Политика

Седнали по турски Явер паша, Димитър Общи, поп Кръстьо и Остап Бендер да правят правителство. И все към вратата гледат, в очакване да бъдат подкрепени и от Васил Левски…

Нещо такова се случва с третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. С извинение за поднасянето, но е просто, ясно и разбираемо от всеки един от 240-те народни представители, които много добре знаят защо тези, които инатливо се отказваха да подкрепят кабинет с мандата на първата политическа сила, но сега „отварят очите“ на всички, че било време за национално спасение, че сме били в криза, че… Въобще, сякаш „Интереса клати феса“ е патент на половината ДПС и „патерицата на ДПС“ („Има такъв народ“), ама и БСП се самоприкачат.

Това последното не е наше, а разкритие на хаберджия на „сарая“.

„Най-голямата подмяна, която се случва в момента е мантрата, че партията на Слави е партия срещу статуквото. Точно обратното. Тя е партия на статуквото, отгледана и финансирана от него в последните години, а най-вече в последните две. Не предполагам, а знам. ДПС стои зад Слави Трифонов и който не го е разбрал все още, наистина няма понятие от българска политика, пише с гордост журналистът Явор Дачков пред време.

Дачков е най-яростният защитник на тандема партийни милионери „Рамадан Аталай-Джевдет Чакъров“ и независимите депутати около тях, а този колектив, чийто любим лозунг е стряскащото за нормално мислещия човек „Няма да позволим гяурите да вземат партията ни“, толкова му харесват писанията, че нежно обясняват „Нашият Явер, бе, на чорбаджи Дачко правнука“.

Дори твърденията на Дачков и на още бая анализатори и оборотни в медиите политици, че „Има такъв народ“ е патерица на ДПС (Дачков не търпи опоненти: Не предполагам, а знам!) да е гнусна измислица, пазарлъкът на ИТН  с Аталай, Чакъров и компания, и готовността на двете групи да си легнат заедно за властта, ще вкара мандатоносителя да обяснява, че няма сестра. Не сформирането на кабинет, вероятността за който клони към 0 процента, самите пазарлъци с ДПС носят щети на Слави Трифонов. Иди обяснявай предизборно, че не си сядал в скута на Доган!

Един бърз обзор на събитията в последните дни. Чакъров е в Турция през уикенда и заявява на среща с изселници и на софра по-късно, че кабинет с трети мандат е на 50% осигурен. Радев изненадващо посочва ИТН за изпълнители. Те пък първо канят отцепниците от различни партии.

Всичко мирише много „проучвателно“, много „сарайски“, много предварително обмислено, много по сценарий…

 

***

А, кой кой е от седналите по турски и очакващи Левски, всеки сам може да определи. Само да вмъкнем, че Остап Бендер с гордост знае стотици начини да измъкне пари от другите хора без да „попада в конфликт със съветската власт“.

Нали сте чели Апостола как ги е „лекувал“ подобни - с шамар по бузата. А може и с шут в задника.

Втори Левски няма да има, но останалите герои, пък било и литературна измислица като Бендер, под път и над път. И все на седянка, с броенички в душичките и сърбащи мазно кайвенце. Мазното за тях край няма, на гърба на един изпосталял народ. Дори само за пример „чакъро-аталаевците“ да вземем. Гепили на концесия дори слънцето, че набъбват фамилните сметки с ВЕИ-чорбаджиклъка. Заразното зло в случая е, че винаги по-малко бедният иска да прилича на прилично богатия. И гледат едни от други и драпат всички тия въжделения да станат реалност. И докато фантазиите им еректират, нацията загива. Държавата се губи.


Кой ще спечели от кабинет с трети мандат, съшит от месата и крайниците на различни партии? Някакъв зловещ политически римейк на създанието на Франкенщайн. На Слави дали ще му е удобно в скута на Доган? Или пък обратното? Романтиката от подобна интимност е някакво извращение, което и двамата ще почувстват като мощно текме на следващия вот. Освен Слави, ако не праска с дайренце на предизборен концерт на Челик, платен от Чакъров, в Кърджалийско. Поне калабалък за снимки ще има.

Цялата идея на подобен кабинет си смърди на идеологията „Кой ще прасне хазната“. Вся някой ще го играе Димитър Общи.

Не че през всички тези години на някаква бутафорна демокрация не сме се нагледали на всякакви перверзии. Сякаш сценарият бе точно такъв-да отврати аудиторията. Хората да заплюят урните, а вечно намърданите до парата пак да пълнят джобове и с 10 на сто избирателна активност.

Земя като една човешка длан е, ама що мегдан има за ВЕИ инсталации по нея…

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/7/24 08:15

    Ако направят това правителство няма да издържи до нова година

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/7/24 08:34

    Депсе се е превърнала в либерална гмеж.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/7/24 08:55

    В бай Амед е концентрирана силата, силата е с него. Също като мастер Йода, героя от междузведни войни.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/7/24 09:17

    По скоро слави ще свири на кемане, на концерт на Челик, с оркестър Славилер бенд.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/7/24 09:25

    Така е.Всички да се замислят, за кого ще гласуват от тук нататък.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/7/24 09:41

    Dps 30 godini zaplaşvaha bednite hora po selata no si nameriha maystora Peevski toy im znae vsiçki dosieta i şte gi predade na Dans i Prokuraturata posle sıd i zatvor za Yaver paşa i deribeite poçna voynata mejdu Peevski i Doğan koyto e umen da stoi daleç ot dps mejdu suhoto şte gori i mokroto Yaver paşa Ahmet Doğan şte izbyaga v Rusiya kakto na vremeto Sultan Vahdettin izbyaga v Angliya a drugite balıtsi deribeite şte gi predade na Dans i Prokuraturata mamka vi dolni kopeleta komunisti vın ot Bılgariya zaplaşvate bednite hora ha Gospod zabavya no ne zabravya.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/7/24 09:42

    ekspertnoo pravitelsto nai dobre bez partiini 6te sa sega da vidim dilian aga det vika rabotq za horata eto sega e momenta da go pokajat kolko misliat za horata

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/7/24 10:16

    Не му ли беше прякора Бабоеба на този Дачков

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен30/7/24 10:24

    ЗАЩО СЕ МЪЧИТЕ ДА ПИШЕТЕ НА ЛАТИНИЦА, КАТО МНОГО ПО ЛЕСНО Е ДА ПИШЕШ НА КИРИЛИЦА???

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен30/7/24 12:44

    дрън дрън дръндари

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен30/7/24 14:46

    Ба си дръндърския мислител,как веднъж не излезе от дупката си да каже две думи,за да не се лутат неговите хора кат не прибран добитък.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.