24rodopi.com/Кърджали

„Всяка сесия на Общинския съвет е важна за хората на Кърджали! А важността на последната проведена сесия произтича от това, че бяха разгледани въпроси, свързани с инвестиции по Капиталовия списък, както и въпроси, свързани с развитието на туризма в нашата община. Вече няколко пъти повдигам въпроси и правя предложения на заседанията на Общинския съвет, свързани с развитието на туризма, с необходимостта от разработването и пускането в действие на мобилно приложение  и други инициативи за по-добрата ни и ефективна работа в полза на Кърджали“, обяви пред медиите общинският съветник от „Възраждане“ Даниела Петрова.

Едно от предложенията й е инициатива под надслов „Детска площадка във всеки квартал и всяко село“. Даниела Петрова е поставила и въпроса на какъв етап е изграждането на Младежкия дом, за чиято сграда има подписан договор за 4,3 млн. лева и е изготвен проект.

В Дневния ред на ОбС тя ще постави и проблема с липсата на канализация на улица „Плачи мост“.

„Преди няколко месеца предложих да се изработи Мобилно приложение за туризма - насочено към по-лесното ориентиране на туристите на територията на нашата община. Предложих също така да се нарича – „Кърджали - близо до теб“. То дава неограничени възможности и дори би могло да се издържа само – от реклама в самото приложение! За направата му са нужни не повече от около 10 хил.лв., които могат да се отделят от приходите от туристическата такса, които само за тази година са в размер на 82 хил. лв.“, смята Даниела Петрова.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/7/24 14:59

    Браво Даниелче!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/7/24 15:21

    Хубаво ще се ремонтира младежкия, ама няма ли да е по-добре тия пари да отидат за ОДК, където от години нищо не е пипнато? За какво са две сгради с еднаква функция, тя общината едва едната издържа?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/7/24 15:49

    Изборът за рекламиране на туризма в Кърджали може да е по-широк: Мобилни приложения, билбордове, реклами в Google Ads, в социални медии: пр. Facebook, Instagram, масово ползване на хаштаг #Kardzhali може да генерира много посещения, в Tripadvisor към хора, които планират да пътуват и т.н.

    Туристите често са привличани в градовете по различни причини. Градовете, които обикновено са привлекателни за туристите, включват:

    - Културни забележителности: Градовете често имат богато културно наследство, включително музеи, художествени галерии, исторически места и театри. Туристите често са привлечени от градове с оживена културна сцена.
    - Архитектура: Много градове се гордеят с емблематична архитектура, която може да варира от исторически забележителности до модерни сгради. Архитектурните чудеса често привличат туристи, интересуващи се от дизайн и естетика.
    - Кухня: Градовете са известни с разнообразните си кулинарни сцени, предлагащи широка гама от възможности за хранене от улична храна до изискани ресторанти. Местната кухня и хранителни пазари са основна привлекателност за много туристи.
    - Пазаруване: Градовете обикновено са центрове за пазаруване, с разнообразие от бутици, универсални магазини и пазари, предлагащи всичко от мода от висок клас до уникални сувенири.
    - Развлечения и нощен живот: Градовете често имат оживени сцени за забавление и нощен живот, с театри, музикални зали, барове, клубове и други възможности за забавление, които отговарят на широк спектър от вкусове.
    - Събития и фестивали: Много градове са домакини на събития и фестивали през цялата година, вариращи от културни тържества до музикални фестивали, които могат да привлекат туристи, търсещи уникални преживявания.
    - Зелени площи: Парковете и градините осигуряват добре дошла почивка от шума и суетата на градския живот. Туристите често обичат да изследват зелени пространства в рамките на градовете за релаксация и отдих.
    - История и наследство: Градовете с богата история и наследство често имат исторически места, паметници и забележителности, които привличат туристи, заинтересовани да научат за миналото.
    - Достъпност и инфраструктура: Туристите оценяват градовете с добри транспортни мрежи, включително възможности за обществен транспорт, достатъчно паркоместа, както и пешеходни улици със заведения, магазини и атракции, както и инфраструктура, удобна и за велосипедисти.
    - Хотелиерство и туристически услуги: Градове, които предлагат широка гама от възможности за настаняване.
    - Туристически информационни центрове, обиколки с екскурзовод и други туристически услуги, обикновено са по-привлекателни за посетителите.
    - Географски забележителности.

    Като цяло привлекателността на един град за туристите може да варира в зависимост от индивидуалните предпочитания, но градовете, които предлагат комбинация от културни атракции, възможности за забавление, кулинарни изживявания и исторически обекти, обикновено са популярни дестинации за пътниците.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/7/24 15:55

    Детски площадки в села с 5-6 деца само един месец през лятото, дай предложение да се направят и деца, като събрание на бкп ще ви построим мост , нямаме река нищо някога може да има те.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/7/24 16:15

    Детските площадки не са твоя идея

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/7/24 16:16

    Нека да има във всеки квартал детски площадки,но първа да се премахнат уличните кучета.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.