24rodopi.com/Общество

Посланикът на  Република Турция Н.Пр. Мехмед Уянък гостува в община Кърджали и се срещна с кмета Ерол Мюмюн. На срещата присъства и генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю.

Кметът изрази надежда за развитие на добрите съседски взаимоотношения, очакванията за нови турски инвестиции  в града край Арда и откриване на нови работни места, с което да се намали изтичането на млади хора, търсещи препитание в чужбина. Той сподели, че Кърджали има осем побратимени общини в южната ни съседка, с които се поддържат добри контакти и се реализират съвместни проекти и инициативи, сближаващи хората от двете държави. Кметът представи част от проектите, които се реализират в сферата на културата, социалните услуги, спорта, инфраструктурата.

Турският посланик  каза, че отношенията между двете държави са на високо ниво, че е необходимо да се подобрят условията за инвестиции и бизнес у нас, за  да се привлекат повече турски инвеститори, които сега предпочитат Румъния.

Той изрази готовност за работа с общината по бъдещи съвместни инициативи в различни сфери и за активизиране на контактите между турския и местен бизнес за привличане на нови инвестиции в Кърджали.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/7/24 15:06

    Не очаквайте само турски инвестиции, има и други държави по света!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/7/24 15:54

    Неизгодните договори, които Хасан подписа с общината за събиране на боклука със Вълка и подобни,трябва да бъдат анулирани, ние искаме нашите данъци да останат в Керджали.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/7/24 16:12

      Договора с вълка анулира още преди месеци, доколкото знсм

      Изтриване
  3. Анонимен11/7/24 16:19

    Чакаме нашия кмет да застане твърдо зад Делян Пеевски срещу дерибеите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/7/24 17:37

      30 години нямаше дерибеи, сега изведнъж половината ДПС дерибеи, ама сте овце!

      Изтриване
  4. Анонимен11/7/24 17:11

    Ерол с теб сме

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/7/24 17:22

    За какво ви притесняват хората от Турция? Нито са продали интересите на България не са грабили не са приватизирали не са станали атлантици нито комунисти като вас.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.