24rodopi.com/Регион

Четвъртото издание на „Дните на Ардино 2024“ и „Фестивал на чистите храни от Родопите“ под мотото „Ръка за ръка за Ардино“ ще се проведат от 5-и до 11 август. Проявата се организира под патронажа на кмета инж. Изет Шабан.

Едноседмичната празнична програма ще предложи на жителите и гостите на града изключително разнообразни културни, образователни и спортни събития. За поредна година ще се проведе Фестивалът на чистите храни от Родопите, който ще представи продукти на местни и регионални производители на млечни изделия, мед, билки и др. Кулминацията в тазгодишното издание на „Дните на Ардино“ са концертите на попфолк звездата Фики Стораро и изпълнителите Лорена, Саби и Габриела. Те ще забавляват публиката в Ардино на 9 и 10 август (петък и събота).

„Дните на Ардино“ ще започнат на 5 август (понеделник) с откриването на обновения център на града. Празнични концертни програми ще изнесат известният естраден певец Христо Паскалев – Паскал, Айхан Ъшък от Кърджали, група „Хоризонт“ от София, трио Васи, Зара и Стефчо от „Lili music“ – София, талантливите братя пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови от Шумен. В Общинския музей ще бъде прожектиран документалният филм „Утринна звезда“ за живота и творчеството на световно известния писател Сабахатин Али. Ще бъдат организирани изложби на творци от община Ардино и областта. Ще се проведе Седмият международен литературен форум „Братство” с участието на изтъкнати поети и писатели от България и Турция.

В програмата са включени и разнообразни спортни събития, сред които спортен полумаратон „Ардино – Дяволски мост - Ардино“, футболен турнир на малки врати и турнир по шахмат за купата на кмета на община Ардино. Празничната седмица ще приключи с традиционния мевлид за здраве и берекет в местността „Карапънар“ (Трите чучура) край село Правдолюб.

„Интересът към Дните на Ардино се увеличава с всяка измината година. Основната ни идея е да съберем на едно място ардинчаните, разпръснати по цял свят. Да посетят родните си места, да се видят с роднини, близки и приятели през тази една седмица на годината. Община Ардино и тази година е готова да посрещне своите гости от близо и далеч“, заяви кметът на община Ардино Изет Шабан.

Пълната програма на „Дните на Ардино 2024“ по дни, места и часове  можете да видите в официалния сайт на Община Ардино www.ardino.bg, страницата на общината във фейсбук, както и в платформата „Ръка за ръка за Ардино“.

Гюнер ШЮКРИ, Ардино

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.