24rodopi.com/Коментар/Политика

Христо Иванов изпревари дори Ердоган по темата за ДПС. Позицията на бившия съпредседател на ПП-ДБ, който призова да бъде подкрепена една от спорещите страни в Движението, ще има същата разрушителна сила за „Демократична България“, каквото се случи с ПП-ДБ след обявеното от Кирил Петков „ще изперем Борисов“. Видяхме какво стана на изборите.

Това коментира в ефира на Нова телевизия Илхан Андай от 24rodopi.com.

Има ли шанс „Има такъв народ” да събере политическа подкрепа за правителство с третия мандат? Темата коментираха в студиото на „Здравей, България” политологът проф. Николай Найденов, Илхан Андай, Кристиян Шкварек и Асен Генов, посочват от телевизията.

„България би имала полза от печеленето на време с третия мандат само, ако се равняваме с изборите в Америка. Но властта у нас ще си остане евроатлантическа с лека промяна – ще преминем от войнолюбив евроатлантизъм към по-миролюбив.

На следващо място протакането може да е заради плановете на президента Румен Радев. Той може да търси удобен служебен премиер, като се направи опит да се смени Рая Назарян с депутат от ПП-ДБ, след което да му се възложи служебното премиерстване“, каза Андай.

Радев иска да е водещата фигура в страната, а такава играе Бойко Борисов, отбеляза журналистът.

„Бойко Борисов зададе тон, че каквото и да се случва сега, то ще бъде свързано с предизборната кампания за 51-ото Народно събрание, т.е. по-малко червени линии, за да сме сигурни, че той може да направи коалиция на стабилността“, каза още Илхан Андай.

Той прогнозира, че ГЕРБ ще бъдат първи на изборите с надграден резултат, дори ще търсят гласове в смесените региони заради разрива в ДПС. Ако „Възраждане“ не хлътне в капан сега, партията ще стане втора политическа сила, а БСП би станала трета, ако изпълни заявката на Бузлуджа за обединение, заяви Андай.

По темата за ДПС, той отбеляза, че висши функционери, които са живели на гърба на хората в продължение на 30 години, се възползват от култа към личността.

Има култ към личността, но машината скърца, каза Андай и прогнозира интересни новини от ДПС в края на седмицата. Според него, ще бъде направен опит за Централен съвет, но като резултат може да се получи само едно събиране за морална подкрепа на Доган, като това мероприятие ще е далеч от устава и реденето на листи за предстоящите избори.

Доган ще разбере, че е манипулиран и за да не прати ДПС в съда и за да избегне риска от две ДПС-та на изборите, ще проведе среща с Делян Пеевски, каза Андай.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/7/24 10:42

    И Украйна се равнява по сащ! На прев път сме!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/7/24 11:03

    Браво, куме! Абсолютно си прав. Радев си прави сметки за своето бъдеще в политиката. Няма да става отново пилот на самолет. Иска да пилотира космическа совалка и барабар с Доган ще излетят в космоса. А дали ще се върнат???

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/7/24 16:18

    Какво стана с летящата чиния на доган...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.