24rodopi.com/Темата+

От Националната агенция по приходите (НАП) определиха изказването на Джевдет Чакъров за оказван натиск от Агенцията върху членове на ДПС като груба намеса в работата на институцията заради внушението, което създава – а именно, че НАП действа „по поръчка“ срещу когото и да било, в случая - срещу представители на точно определена политическа сила.

Това се казва в съобщение на НАП, разпространено до медиите.

Считаме, че това е груб опит за уронване на престижа на една от най-авторитетните държавни институции, откъдето следва и рушене на доверието в държавността сред обществото, допълват от Агенцията.

НАП заявява, че категорично отхвърля обвиненията на Джевдет Чакъров, публикувани в медиите, за „скрининг“ на народни представители от страна на приходната агенция. Това, освен невярно, е и манипулативно внушение, на което НАП остро се противопоставя, като препотвърждава категоричния си отказ да участва в скандали, разчистване на политически сметки и опити за намеса в дейността й, както досега, така и за в бъдеще, пишат от Агенцията.

Припомняме, че по-рано днес съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров обяви, че е получил информация за среща между представители на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), НАП и министъра на финансите с притеснителното участие на трето лице. На тази среща е наредено да се започнат масирани проверки на народни представители от „ДПС без Пеевски“ и група", заяви водачът на фракцията „Аталай-Чакъров“.

От НАП допълват, че Агенцията не прави проверки под политически натиск и такива не са разпореждани, поради което всеки опит за политическа намеса и въвличането на Агенцията в политически сюжети с цел извличане на дивиденти, се счита за абсолютно недопустим. Никой, освен закона, не може да повлияе на решенията и дейността на служителите в НАП, Агенцията служи на интересите да държавата и никой няма право с лека ръка да я замесва в политически интриги, се посочва в съобщението.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/7/24 18:00

    Ох как пищи Чакъра...вой се вдига, та чак от Вояджър го чуха. Браво на НАП. Веднага финансов запор на имуществото му и на имущество на сина му...да не избягат зайците по време на проверката. Мачкай и действай.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/7/24 18:07

    Време държавата да вземе нещата в свои ръце, като не позволява на сюльо и пульо да утонва престижа на учрежденията си

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/7/24 19:19

    ТОЯ ВЕРНО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ МНОГО ПРОСТ И ДА ВИДИ ,ЧЕ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА НЕ СЕ РИТА.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/7/24 20:06

    А бе кои сте вие,да проверявате дерибеите на ДъПъСъ...Те са бронирани отвсякъде...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/7/24 20:10

    Този крадлив корумпиран алчен дерибей-вечен депутат защо още е на свобода...мястото му е в централния .....да живеееее ДПС с Новото начало на Пеевскиииии

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/7/24 21:38

    Този апталин тотално забатачи артик,хайде оня алатайски хайванина ачик си е моше от говора му си личи едно фъфлене и дъфчене на езика,но поне този се брои за дофтар явно е толкоз и неговото образование и интелект,гънките им работят само за крадене.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/7/24 23:03

    ИСКАМЕ КРАЙ НА ФЕОДАЛНИЯ СТРОЙ. Мачкай Делян Победоносецо! От сега нататък кмета, депутата, министърът ще служат САМО и САМО на НАРОДА!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/7/24 23:33

    ....НАП, Агенцията служи на интересите да държавата....дали да повярваме.не сте ли вие които всяка година си раздавате между вас си новогодишни премии от парите на държавата ако не се бъркам миналата година беше 20000000 а тази 15000000 лева.браво много сте загрижени за държавата

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/7/24 07:58

    Конфискация тотална и ги връщат на изходна позиция партер да видят тогаз амуджата как пори

    ОтговорИзтриване
  10. Стоян27/7/24 17:45

    Разбойници ако не ви харесват и мислите, че вечно няма да спазвате законите на България абичка, торбичка и границите са отворени.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.