24rodopi.com/Регион

Изключително наситена програма с концерти, изложби и спортни прояви ще съпътства 15-ата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми".

Тя ще се проведе в дните между 22 и 27 юли и се очаква за нея да пристигнат хиляди хора, родени или свързани с Момчилград.

 

Старт с пейнтбол

 

Международната среща стартира на 22 юли с любителски турнир по пейнтбол, който ще се проведе край село Груево от 15 часа. От 17 часа в градския парк "Нури Адалъ" ще бъде открита фотоизложбата на Тенчо Петков "Родопско-морски срещи с природата". Час по-късно пак в парка ще бъде представен щанд "Дивата природа на Източните Родопи" на фондация "По-диви Родопи".

В 18,30 ч. в балканска библиотека "Иляз Ходжа" ще бъде даден старт на турнир по шахмат. Вечерта ще завърши с концерт на една от най-популярните български рок групи Б. Т. Р. Те ще пеят за жителите и гостите на Момчилград" от 20 часа в градския парк "Нури Адалъ".

 

Стрелба и „Скандау“

 

Във втория ден на международната среща се състои турнир по спортна стрелба. Той ще се проведе на стрелбището край село Прогрес от 8,30 ч. В 15 ч. в кафе "Пилето" ще бъде даден старт на турнир по Окей. За доброто настроение ще се погрижи нашумялата рап група "Скандау", която ще изнесе концерт в градския парк от 20 ч.

 

Изложба на занаяти

 

В сряда от 14 ч. в кафе "Орхи" ще се проведе турнир по спортен бридж. От 19 ч. в градския парк ще бъде открита изложба на занаятите и изкуствата под надслов "Писмо от Балканите". Проявата се организира от Егейския университет в гр. Измир, Турция.

Традиционната Балканска вечер ще започне от 20 ч., когато музикална програма ще изнесе женски хор към община Зейтинбурну, Турция.

 

Тенис и балон като слон

 

Четвъртият ден от международната среща ще започне с турнир по тенис на маса от 9 ч. в спортната зала "Родопи". От 18 часа ще се проведе вечер, посветена на децата на Момчилград. Неин организатор е пътуващ фестивал "Лятно театро". Най-малките момчилградчани ще могат да се включат в арт работилница "Кукли от фермата", да видят интерактивна изложба "Дигитално мастило", а също и шоу със сапунени балони "Балон като слон". Организаторите обещават още много забавления и игри като фейс арт - рисуване върху лица. От 18,30 часа представители на Егейския университет в гр. Измир, Турция ще представят традиционни занаяти "От традициите към бъдещето". Вечерта ще завърши с музикална програма, която талантливи деца на Момчилград ще изнесат от 20 ч. в градския парк.

 

 

Йълдъз Ибрахимова в читалището

 

В петък програмата включва демонстративна футболна среща на ветераните от "Родопи 1935". Тя ще започне от 19 ч. на стадион "Хасан Семерджи".

От 19,30 ч. в залата на читалище "Нов живот" ще пее световноизвестната джаз изпълнителка Йълдъз Ибрахимова. Заедно с нея на сцената ще излезе композиторът, пианист и аранжор Живко Петров.

 

Ретро парад, после – Анелия и Челик

 

В последният ден на международната среща ще се проведе третия Трети парад на ретро автомобили "Момчилград". Стартът му ще бъде даден от 10 ч. в градския парк. Парадът ще завърши с обиколка на класическите автомобили по улиците на Момчилград.

Заключителният концерт, с който ще завърши 15-ата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми" ще започне от 20 ч. на стадион "Хасан Семерджи". Първо на сцената ще се качи една от най-обичаните български поп-фолк изпълнителки - Анелия. След нея за жителите и гостите на Момчилград ще пее известният турски певец Челик.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.