24rodopi.com/Култура

Заслужена оценка от кмета на Кърджали Ерол Мюмюн получи младата талантлива художничка Бесте Бербер от Школата по изобразително изкуство към ОДК с ръководител Севинч Еминова. Той откупи две нейни картини, изпълнени с акварелна техника и изобразяващи коне и екзотични птици. Творбите са част от първата самостоятелна изложба на младото дарование, включваща 33 рисунки, експонирана в ОДК.

Кметът Ерол Мюмюн заяви, че закупува картините с лични средства, а те ще послужат като подарък за високопоставени гости, които посещават община Кърджали, като по този начин ще промотира таланта на младата художничка.

По време на срещата, която се проведе в кабинета на градоначалника и в която участва и директорът на ОДК Златка Пеньова, Бесте сподели, че любовта към изобразителното изкуство се е запалила от най-ранна детска възраст – още на 6 години, когато нейната майка я записва в Школата по изобразително изкуство към ОДК. 

„От тогава не съм спирала (през тази година Бесте завърши средното си образование в СУ „Отец Паисий” и сега е приета за студентка в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, специалност Лингвистика – б. р.).  Г-жа Севинч Еминова наистина много ми помогна. Имаше огромно търпение към мен, както и с всички останали деца. Накараме да заобичам изкуството още повече”, сподели в разговора си с кмета Ерол Мюмюн Бесте Бербер.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/7/24 14:30

    Евала на този човек! Ако успееш да построиш и кучкарника кмете, да знаеш ще си героят на Кърджали!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/7/24 16:17

    Браво кмете, подкрепяш с лични средства една млада талантлива художничка. В същото време ни показваш колко талантлива е тя! Картината и е просто разкошна.
    Успех Бесте!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/7/24 16:55

    Браво Бесте , гордеем се с теб

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/7/24 17:37

    Не мога да повярвам, че Кърджали случи на градоначалник. Поздравление

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/7/24 14:24

    Преторъпеам си да посетите С. А. Арт. - един много талантлив художник и наш съгражданин! 😊

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/7/24 17:28

    Ерол, ти си като манна небесна.
    Сякаш си от друго измерение, не съпоставим си с отново безобразие преди теб.
    Аплодисменти, продължавай все така и няма да има кърджалиец, който да не те благославя и подкрепя.
    Браво!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.