24rodopi.com/Регион

Вторият ден от "Дни на джебелчани" започна с логически игри – проведоха се турнири по шахмат и бридж.

Освен партии шах за излъчване на най-добрите, в рамките на надпреварата са проведе и открит урок – запознаване с правилата на играта за начинаещи. Всички участници получиха ваучери за едногодишно онлайн обучение по шахмат.

Бридж турнирът продължава и днес.

В петъчния следобед програмата продължи с детска актьорска работилница, където децата имаха възможността да развият своите театрални умения.

Тяхното внимание бе грабнато от работилница за кукли от морски материали. С миди, рапани и пръчки децата имаха възможността с помощта на актьор от Театър "Хамелеон" да изработят своята единствена и неповторима кукла.

В зоната на детската актьорска работилница, чрез различни упражнения и игри, малчуганите се научиха да се изразяват по-добре, да работят в екип и да повишат самоувереността си. Водещ беше актьорът Даниел Русев, който има телевизионни и театрални роли и на сцената на Държавна опера - Пловдив.

Особен интерес в бутиковото градче предизвика Живата статуя – малки и големи не пропускаха възможността да си направят снимки за спомен.

Вторият ден на фестивала бе и за театър с кукли-марионетки, представлението бе на театър "Хамелеон". Чрез кукли - марионетки актьорите разказаха за съдбата на двама души, преплетена в музиката, която ги разделя и събира.

Местни музиканти от региона също се включиха в богатата програма. След тях на сцената се качиха музикантите от OLD SCHOOL BAND (рок група от Кърджали), които определено вдигнаха адреналина на площада в Джебел с класически рок хитове.

Вечерта завърши с дискотека на открито, създавайки незабравима атмосфера под звездите.

Всички изпълнители благодариха на кмета на община Джебел за поканата да бъдат част от „Дни на джебелчани“.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.