24rodopi.com/Регион

„Близо една седмица сме без вода. В началото ни се каза, че сме били на режим  заради сухата зима. После се оказа обаче, че не цялото село е на воден режим, а само определени райони от селото, което значи че за едните има непрекъснато вода, а за други - не! Тук идва въпроса да не би едната част, която има непрекъснато вода да са богопомазани“, пишат до 24rodopi.com жители на село Бойно.

„С малко дете съм не мога да го къпя, не мога да си изпера, просто съм с вързани ръце в тия жеги. Крайно съм възмутена, в кой век живеем? Плащаме си сметките за вода и накрая сме без вода“, споделя Сание Али. Тя отбелязва, че в периодите, когато няма проблем с водоснабдяването на селото, водата е мръсна - съотношението „качество -цена“ е в ущърб на потребителя.

„Здравейте, пиша ви от село Рудина (на снимката), защото не знаем вече към кой да се обърнем. В нашето село няма вода от 2 месеца, в бедствено положение. Хората едвам си намират вода за пиене. Тези с колите успяват, но има много възрастни са възпрепятствани“, посочват в писмо от Рудина.

Подобен проблем съществува в десетки населени места в 7-те кърджалийски общини.

Причината за водния режим е липсата на достатъчно вода от водоизточниците, а ситуацията е резултат от високите температури, липсата на валежи и рязкото намаление на водните обеми.

По данни на „ВиК“ най-много засегнати места има в общините в Момчилград, Крумовград и Кирково.

На места вече е традиция през юли и август да се използват водоноски.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/7/24 15:06

    Обадете се на дерибеите бат Рамбо, Джиджи и Джери Фотоволтаика, те са експерти, има гейзери от вода в Омуртаг

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/7/24 15:20

    Това е от 30 годишното управление на дерибеиите.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/7/24 15:27

    с. Стражница също е на режим европейска държава сме без вода

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/7/24 16:02

    Защото в тия общини има най-малко микроязовири,където трябва да се каптира зимна и пролетна вода , точно за такива черни дни.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/7/24 16:05

    По селата сами са си виновни. 20 г. гласуваха за Хасан Азис, който само ги лъжеше и нищо не направи за тях, но те продължиха да гласуват за него. Сега ще стоят без вода, а Хасан ага със свитата си ще пътува по света за да харчи милионите, които открадна от общината - хората.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/7/24 16:26

    Вик кирково,плащаме ви всеки месец за въздух вземете се в ръце само парите сабирате,ха да видим сега какво ще правите нямате нито 1 инвестиция в кладенци или сондажи още в средата на лятото няма вода как ще караме до края на август все пак сме 21 век амсалаци такива само за заплата сте там!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/7/24 19:05

    Срамота е да нямаш вода, демек най-нужното в 21в.!!! А когато е за увеличаване на цени не ги е срам да ги увеличат, а дори не се замислят какво е качеството на водата. Остави качество, то вода няма, а когато тече от чешмата тече кал, не е вода. Келеши! Да ви присяда всяка стотинка дето ядете от народа!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/7/24 19:34

    Само ДПС

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/7/24 00:46

    Банда идиоти ,работят в ВИК това е целият проблем

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/7/24 12:15

    И в Рудина е крайно време кмета да помисли да направи нещо за хората

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен24/7/24 22:25

    В Тихомир е същата работа, смениха канализацията в селото, а главния водопровод го зарязаха, резервоара дори не го почистиха, а да не говорим че никой не търси нови водоизточници !!! Когато ги попиташ ВиК или са в отпуск или вдигат рамене!!! Мизерия голяма, има хора с малки деца, възрастни и да не говорим че масово всеки сее по нещо за зимнина!!! Живеем в 21 век засрамете се продажници нямате наяждане!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен26/7/24 10:44

    Мизерия. Цялото народно събрание и всички депутати трябва да се запалят със няколко литра бензин. Но те не заслужават и капка да се изразходва за тях.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.