24rodopi.com/Кърджали

С 36 гласували „за” и трима „въздържали се” Общинският съвет в Кърджали прие актуализация на разчет за финансиране на капиталови разходи за 2024 година.

Предложената от кмета на общината Ерол Мюмюн актуализация се отнася до проектиране на основни ремонти на бул. „Христо Ботев” в квартал „Възрожденци” и на улиците „Капитан Петко войвода”, „Владимир Стойчев”, където ще бъде изградено и улично осветление, „Осогово”, „Завоя на Черна”.

Ще бъдат актуализирани и средствата за проектиране на основен ремонт на пътя Перперек – Калоянци – Кокиче -  Гняздово, както и средствата за проектиране на доизграждане на ул. „Джордж Вашингтон” до мястото, където ще бъде изградена болницата „Сърце и мозък”.

Предвижда се основен ремонт на покрив на Детска градина „Баба Тонка”. Ще бъде закупен и нов софтуер и хардуер за всички детски градини и центрове за личностно и кариерно развитие в община Кърджали.

„Целта на предлаганите промени е ефективно финансиране на значими и приоритетни инвестиционни разходи и усвояване в пълен размер на отпуснатите субсидии от Републиканския бюджет“, подчерта кметът Ерол Мюмюн.

По думите му актуализират се средства основно за проектиране на пътни настилки и пътища.

„Идеята е да имаме проектна готовност за следващата проектна година. Знаете, че държавните ведомства финансират вече само при проектна готовност. Така ние ще имаме готовност да кандидатстваме и да продължим това начинание, което сме си го поставили за цел като приоритет, а именно Община Кърджали да има европейски улици и пътища без дупки”, посочи кметът.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/7/24 17:47

    Без амчък Хасан Азис красота все хубави новини

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/7/24 18:11

    Кмете нашата улица"Марин Дринов"-Възрожденци нямаме осветление.Цялата улица вони от кланицата Шенел-Прилепци,не можем да отворим прозорците в тия жеги.Бившият кмет не направи нищо по въпроса.Ние жителите на блоковете 47,45,44,35 и новите кооперации ще съберем подписка,ако не се предприемат мерки.Надеждата ни е във вас кмете.Saygilarimla!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/7/24 15:15

    Улиците добре, ама за моста за Енчец кога ще има проект готов и тоя шадраван на културния дом ,защо не работи ,шадраваните са най висшата класа на архитектурата на един град и водното огледало покрай реката пак няма нищо а там за разходка е най хубаво......

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.